[UŽIVO/VIDEO] Drama u Washingtonu! Prosvjednici pokušavaju upasti u zgradu američkog Kongresa

06.01.2021. 20:39:00

Nakon što su se tisuće pristaša američkog predsjednika Donalda Trumpa, koji je izjavio u srijedu da "nikada" neće priznati poraz, okupili su se u Washingtonu u znak prosvjeda uoči sastanka Kongresa na kojemu se očekuje potvrda Bidenove pobjede, prosvjednici pokušavaju upasti u zgradu Kongresa

Djelatnik CNN-a pokušao je napustiti zgradu Kapitola, u kojoj se trenutno održava sjednica Kongresa na kojoj bi trebala biti potvrđena pobjeda Joea Bidena na američkim predsjedničkim izborima, ali nije mogao jer je policija rekla da je zgrada u 'lockdownu', što znaći da nitko ne može izaći niti ući.

Pristaše američkog predsjednika Donalda Trumpa sukobile su se s policijom kod zgrade Kapitola, javlja Reuters. neki od njih pokušavaju upasti u zgradu.

Tisuće pristaša Trumpa, koji je izjavio u srijedu da "nikada" neće priznati poraz, okupili su se u Washingtonu u znak prosvjeda uoči sastanka Kongresa.

Trump, gubitnik izbora, obratio se prosvjednicima u Ellipseu, parku kraj Bijele kuće koju će Biden preuzeti za dva tjedna istaknuvši da "nikada" neće priznati poraz.

"Nikada nećemo odustati. Nikada nećemo priznati" poraz, rekao je Trump na skupu svojim pristašama ispred Bijele kuće.

"Pobijedili smo na tim izborima i to uvjerljivo", ustvrdio je.

Izvor: Tportal.hr/PDN/Foto:EPA / Autor: MICHAEL REYNOLDS

Izvorni autor: B. R. / Tportal.hr

Autor: