(UZNEMIRUJUĆI VIDEO) Srbi su za ovaj zločin dobili 200 godina zatvora. Dogodio se na današnji dan.

21.08.2020. 17:18:00

Simboličnim bacanjem ruža s litice na lokalitetu Korićanskih stijena na Vlašiću, gdje je 21. kolovoza 1992. godine strijeljano najmanje 200 bošnjačkih i hrvatskih muškaraca, obitelji ubijenih i preživjeli obilježili su 28. godišnjicu ovog zločina poručujući da oni neće odustati od traženja nestalih i počinitelja, ali i tražeći od Tužiteljstva Bosne i Hercegovine da ubrza procesuiranje odgovornih.

Obećali im razmjenu, pa ih postrijeljali i bacili u ponor

Prema tvrdnjama brojnih svjedoka u sudskim procesima pred domaćim sudovima i Tribunalom u Haagu, muškarce, prethodno zatvorene u prijedorskim logorima, pod izgovorom razmjene, na Korićanskim stijenama postrojili su pripadnici interventnog voda tadašnje policije Republike Srpske iz Prijedora. Naredivši im da kleknu, pucali su im u leđa nakon čega su njihova tijela padala u ponor dublji od 300 metara.

Mirsad Duratović, predsjednik Regionalnog saveza udruženja logoraša regije Banja Luka kazao je kako je sudskim presudama utvrđeno da su „Korićani svjedočanstvo brutalnosti etničkog čišćenja“.

Za 11 zločinaca – 200 godina zatvora

“Osuđeno je 11 osoba na ukupno 200 godina zatvorske kazne za ubojstvo 224 logoraša. Dok god ne pronađemo posmrtne ostatke svih ubijenih na Korićanskim stijenama, jasno je da se zločini kriju. Mi nećemo odustati i nećemo se umoriti od potrage za počiniteljima i sudionicima, niti posmrtnim ostacima. Oni nisu samo brojevi nestalih. Oni imaju svoje ime i prezime i nekoga svoga tko u njihovo ime svaki dan pravi korak do pravde”, rekao je za Avaz Duratović i dodao da za sada nema informacija o novim grobnicama na Korićanskim stijenama, te da postoji određeni broj ranije ekshumiranih posmrtnih ostataka koji čekaju na DNK analizu.

Upozorenje, video je vrlo uznemirujuć!

Izvor: Dnevno.hr/Foto:Screenahot

Izvorni autor: S.V./Dnevno.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.