Var opet diže buru, Hajduk objavio sve snimke spornih situacija: Traži se očitovanje Marića i Kustića

27.02.2024. 17:03:00

Hajduk je u 15 sati na svojoj platformi HDTV održao izvanredne vijesti povodom VAR snimki s utakmice u Varaždinu koje su procurile u javnost, piše 7dnevno.

Na vijestima su puštene tri snimke razgovora između sudaca oko sumnjivih situacija. U prvoj snimci VAR suci i glavni sudac Fran Jović raspravljaju potencijalni prekršaj na Marku Livaji koji je prethodio golu Varaždina.

Puštena je zatim i snimka u kojoj je igrač Varaždina igrao rukom u vlastitom šesnaestercu te naknadni prekršaj na Mikanoviću. U konačnici, prikazana je i snimka poništenog pogotka Hajduka zbog kasnije ‘utvrđenog‘ zaleđa.

Na vijestima je objavljeno da je Hajduk, povodom ovih snimki, uputio priopćenja predsjedniku HNS-a Marijanu Kustiću i predsjedniku sudačke komisije HNS-a Brunu Mariću.

Screenshot

“Poštovani gospodine Mariću, u javnost su dana 27. veljače 2024. godine puštene snimke iz kojih je razvidno da VAR soba na utakmici 24. kola Varaždin Hajduk nije mogla utvrditi da se igrač Hajduka Filip Uremović u 78. minuti nalazio u zaleđu, a što navode i sami VAR suci u svojoj komunikaciji na temelju dostupnih snimki. Slijedom navedenoga molimo žurno objašnjenje na temelju čega je promijenjena odluka glavnog sudca utakmice Frana Jovića, kojom je već priznat gol Marka Livaje za vodstvo Hajduka. Molimo žurno pojašnjenje i za intervenciju kod postignutog pogotka Varaždina u 40. minuti i situacije iz 61. minute, u kojoj je vidljivo da igrač Varaždina u duelu s igračem Hajduka Pukštasom dotiče loptu rukom. S obzirom da je u javnost puštena komunikacija sva tri sporna detalja molimo vaše što hitnije očitovanje kao predsjednika sudačke komisije”.

Obratili su se i šefu HNS-a. “Poštovani g. Kustić, u javnosti su dana 27. veljače 2024. puštene snimke komunikacije sudaca iz VAR sobe s utakmice 24. kola SuperSport HNL Varaždin – Hajduk. Primite na znanje da smo zatražili službeno očitovanje predsjednika Komisije nogometnih sudaca HNS-a g. Bruna Marića te od Vas očekujemo s obzirom na nejedinstvenost Komisije u prethodnim kolima i očigledne nepravilnosti koje mogu utjecati na regularnost natjecanja, da poduzmete radnje koje su u Vašoj ovlasti kao predsjednika Hrvatskog nogometnog saveza”, poručili su iz Hajduka.

Sve bi se moglo uzdrmati, oglasio se i Croatel.

Afera ‘VARleaks’ dobro je uzdrmala Sudačku komisiju Hrvatskog nogometnog saveza.No sasvim je jasno da će se unutar organizacije pokrenuti interna istraga kako je došlo do curenja informacija. Spominju se i prijave, a ovo je svakako situacija o kojoj će se još pričati.

“Smatramo da je nedopustivo da se snimke iz VAR sobe prosljeđuju bilo kome osim ovlaštenim stranama prema zaključenom ugovoru. Croatel snimke nije dostavio nikome pa tako ni navedenom portalu. Smatramo da nadležni trebaju utvrditi tko je i iz kojeg razloga navedenu snimku pustio.”

Tko je pustio snimku?

“Croatel profesionalno obavlja svoj posao za HNS i VAR od 2019. godine i potpuno neutralno pristupa svakoj utakmici. Ni u kojem slučaju nam nije u interesu utjecati na regularnost natjecanja”, rekli su iz produkcijske kuće Croatel za 24sata.

Izvor: 7dnevno/PDN/Foto:Screenshot

Izvorni autor: PDN/7dnevno

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.