VATRENI NAPADAJU BEZ MODRIĆA: Karamarić predvodi napad, a ima i nekoliko iznenađenja

03.06.2022. 19:15:00

HRVATSKA PO POBJEDU

HRVATSKA – AUSTRIJA (20:45)

HRVATSKA: Livaković – Juranović, Vida, Ćaleta-Car, Sosa (Barišić) – Brozović, Kovačić, Pašalić – Majer, Brekalo – Kramarić

AUSTRIJA: Pentz – Posch, Trauner, Wöber – Laimer – Ljubičić, Schlager, Sabitzer, Wolf – Arnautović, Kalajdžić

Traumatska Liga nacija započinje, umorni igrači kreću u seriju od četiri utakmice. Hrvatska prvu utakmicu igra u Osijeku protiv Austrije. Reprezentacije koja je bila ugodno iznenđenje na lanjskoj europskoj smotri. I vodi je ne tako davno trener Manchester Uniteda Ralf Ragnick.

Izbornik Zlatko Dalić imao je dosta problema tijekom ovog reprezentativnog okupljanja. Nakon što je zbog ozljede otpao najubojitiji igrač ove reprezentacije Ivan Perišić, loše vijesti počele su stizati jedna za drugom. Otkazali su i Gvardiol i Musa, a mnogi igrači se žale na umor.

A samo u deset dana Hrvatska mora odigrati četiri utakmice, ovu protiv Austrije, 6. lipnja u Splitu protiv Francuske, 10. U Kopenhgenunprotiv Danske i naposljetku 13. lipnja u Parizu protiv Francuske. Nesumnjivo, Dalić će šarati s momčadi, sve kako bi održao kakvu-takvu širinu.

Kako je Zlatko Dalić bio u odsutnosti zbog smrti oca tako je ovu utakmicu protiv Austrije najavio Vedran Ćorluka.

„Sigurno da nije lagano. Uvijek su utakmice u ovim datumima pravile probleme, ali moram priznati dolaze igrači s drugačijim mentalitetom nego što su bile generacije prije, uživaju u nogometu, jedva čekaju istrčati na teren… Sada razmišljamo samo o Austriji, želimo pobjedu i da startamo na tri boda”, kaže Vedran Ćorluka.

Izvor: Dnevno.hr/Foto:snimka zaslona/novatv.dnevnik.hr

Izvorni autor: Dnevno.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.