Veći broj migranata pobjegao iz karantene u Velikoj Kladuši

07.04.2021. 10:54:00

Veći broj ilegalnih migranata koji borave u kampovima u Velikoj Kladuši u Bosni Hercegovini pobjegao je iz izolacije koja im je bila određene zbog sumnje na zarazu koronavirusom, potvrdila je u utorak ministrica zdravstva Unsko-sanske županije Nermina Ćemalović.

Ona je za televiziju N1 potvrdila kako je najmanje 55 migranata napustilo karantenu u kampu “Miral”, a da ih u tome nitko nije ni pokušao spriječiti.

“Jednostavno su izašli iz kontejnera i preskočili ogradu”, kazala je Nermina Ćemalović dodajući kako je odogovornost za to na zaštitarskoj službi koja osigurava kamp.

Zaraza koronavirusom ranije je utvrđena kod 150 migranata iz “Mirala”, a preventivna izolacija određena je za dodatnih 80 koji su s njima bili u kontaktu.

U obližnjem kampu “Borići” zaraženo je 45 migranata te 12 djelatnika dok je u kampu “Sedra” pokraj Bihaća namijenjenom za smještaj obitelji te žena i djece zaraza potvrđena kod 11 osoba.

U dva migrantska kampa koji su u blizini Sarajeva za sada nije bilo značajnijeg širenja zaraze.

Prema procjenama Službe za poslove sa strancima u ukupno šest prihvatnih centara u BiH trenutačno boravi 4300 ilegalnih migranata dok ih je još između 1500 i 1700 u improviziranom smještaju u napuštenim i devastiranim objektima.

Izvor: Nacionalno.hr/PDN/Foto:nacionalno

Izvorni autor: Nacionalno.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.