Većinom sunčano i manje hladno, uz slabiji vjetar: Evo kakvo nas vrijeme čeka u nastavku

15.02.2021. 14:50:00

Ponedjeljak će na istoku Hrvatske biti sunčan, ujutro rijetko uz sumaglicu ili maglu, ponajprije u Posavini. Navečer će polako stizati oblaci sa zapada. Puhat će povremeno umjeren sjeverozapadni vjetar, a nakon vrlo hladnog jutra najviša dnevna temperatura zraka bit će između 3 i 5 °C.

Podjednaka temperatura bit će i u središnjoj Hrvatskoj. Vjetar slab, jutarnja magla najvjerojatnija na karlovačkom i sisačkom području, a popodne oblaka sve više, posebice uz granicu sa Slovenijom.

Na hladnoću treba upozoriti i na sjevernom Jadranu i u gorju, gdje će prijepodne proteći uz vedrinu, a prema večeri će se sa zapada umjereno naoblačiti. Bura će još ujutro biti umjerena, podno Velebita jaka.

Jake bure s mjestimičnim olujnim udarima bit će u Dalmaciji tijekom prijepodneva, zatim će izraženije slabjeti što će omogućiti i porast temperature pa će najviše dnevne biti između 5 i 10 °C, ali noć i jutro će biti prilično hladni.

I na krajnjem jugu Hrvatske razmjerno hladno. Uz jaku, na udare i olujnu buru, more će biti umjereno valovito i valovito, na otvorenom moru prijepodne i jače valovito.

U nastavku tjedna daljnji porast temperature, ali i naoblake, vjerojatnosti za slabe oborine…

U pretežno sunčan utorak bura će biti umjerena, u Dalmaciji ujutro i jaka te će hladnoća još malo popustiti, a blagi porast temperature nastavit će se i sredinom tjedna. S naoblačenjem će u srijedu mjestimice pasti malo kiše, a u četvrtak barem djelomice sunčano, uz porast naoblake prema večeri na sjevernom dijelu.

Hladni val koji može djelovati na zdravlje bit će na snazi još u većini kopnenih krajeva u utorak, nakon čega će i noćni minusi biti sve blaži, a i dnevna temperatura vratit će se u prosjek za drugu polovinu veljače. Sunčanih razdoblja neće nedostajati, a uz prolazno više oblaka poneka kap kiše može pasti u srijedu, ponajprije u sjevernim kopnenim krajevima.”, prognozirala je za HRT dr. sc. Tanja Renko iz DHMZ-a.

Izvor: Narod.hr

Izvorni autor: ig/Hina

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.