Velika akcija policije: Pronašli 400 kila droge, oružje, akumulatorsku kiselinu

17.02.2023. 11:44:00

Više od 400 kilograma raznih droga, uglavnom marihuane i ecstasyja, otkriveno je u iznajmljenoj vikendici na području Zeline, a o toj zapljeni oko milijun eura vrijednih narkotika i uhićenju dvojice muškaraca zagrebačka policija održala je press konferenciju.

U prostorijama Policijske uprave zagrebačke u Heinzelovoj ulici voditelj Službe kriminaliteta droga Goran Lauš i voditeljica službe za izvještajnu analitiku i odnose s javnošću Marija Goatti iznijeli su podatke o dovršenom kriminalističkom istraživanju vezano uz počinjenje tog kaznenog djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama.

Obiteljska kuća puna droge

Lauš je rekao da je droga pronađena u obiteljskoj kući u Zelini koja je služila kao skladište droge. Kazao je da su uhićeni državljanin Hrvatske i Srbije. Kaže da je ovo značajna zapljena droge u Hrvatskoj te da je jedna od većih zapljena u zadnjih 10 godina.

Lauš je dodao da je dovršeno kriminalističko istraživanje nad dvije muške osobe starosti 27 i 50 godina zbog sumnje u kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama i nedozvoljeno posjedovanje i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari.

“Obavještajnim radom policijskih službenika iz Službe kriminaliteta droga dobili smo saznanja da se u mjestu Gornje Orešje nalazi obiteljska kuća koja služi isključivo za skladištenje droge i pripremanja droge za daljnju prodaju. Locirali smo objekt i isplanirali uhićenja osoba. Tako je 15. veljače uhićen 50-godišnjak iz Srbije, a istog dana poslijepodne i 27-godišnjak iz Hrvatske””, rekao je Lauš.

Više od 400 kila droge, akumulatorska kiselina…

Lauš kaže da je pretragom kuće pronađeno i oduzeto oko 330 kilograma konoplje pakirane u 292 paketa, 90 kilograma amfetamina pakiranih u 690 paketa, oko 196.000 komada tableta ecstasyja, 25 litara amfetaminskog ulja, dva kilograma smole konoplje tipa droga hašiš u 166 paketa, jedan kilogram droge MDMA, 76 grama kokaina, 30 litara metanola, 10 litara akumulatorske kiseline, tri kilograma punila i pet digitalnih vaga.

Rekao je da je pronađeno i oružje, streljivo i plastični eksploziv.

Protiv osumnjičenih podnesena je kaznena prijava te su obojica privedeni.

Izvor: n1/ Foto: PUZ

Izvorni autor: Hina

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.