Velika pošiljka njemačkog oružja stigla u Ukrajinu, između ostalog čak i 18 tenkova Leopard 2

27.03.2023. 19:25:00

SVIJET ODRŽANO OBEĆANJE

Osamnaest tenkova Leopard 2 koje je Njemačka obećala Kijevu stiglo je u Ukrajinu, rekao je u ponedjeljak sigurnosni izvor, potvrdivši izvješće časopisa Spiegel, piše Dnevnik.hr.

Njemačka je u siječnju pristala poslati tenkove, koje se smatra ponajboljima u zapadnom arsenalu, prevladavši dvojbe u pogledu slanja teškog naoružanja Kijevu koji smatra da je ono ključno za pobjedu na Rusijom, no Moskva to smatra opasnom provokacijom.

Osim 18 tenkova, u Ukrajinu je stiglo 40 njemačkih borbenih vozila pješaštva Marder i dva oklopna vozila za izvlačenje, rekao je izvor.

Njemačka vojska uvježbavala je ukrajinsku tenkovsku posadu i vojnike za Marder vozila nekoliko tjedana na poligonima u Muensteru i Bergenu na sjeveru Njemačke.

Osim njemačkih vozila, u Ukrajinu su stigla i tri tenka Leopard koje je donirao Portugal, rekao je izvor.

Izvor: Dnevnik.hr/PDN/Foto:Ilustracija/tenkovi

Izvorni autor: PDN/Dnevnik.hr/Hina

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.