‘VELIKE HRVATINE UKRAŠE BOGU NOGE’ Rojs u svom stilu o potpori bivšim Udbašima: ‘Prije bi mi ruka otpala’

08.05.2022. 15:29:00

POTPISNIK PISMA

Umirovljeni general Ljubo Ćesić Rojs u nedjelju je gostovao u emisiji “Nedjelom u 2”. Rojs je jedan od potpisnika pisma potpore za pomilovanje bivših Udbaša Josipa Perkovića i Zdravka Mustača.

“Stojim kod svog potpisa, prije bi mi ruka otpala nego bih povukao svoj potpis. Čovjek koji ne zna praštati, to nije čovjek. Čovjek koji je osvetoljubiv za mene nije čovjek”, rekao je Ćesić Rojs.

Otkrio je da je pismo potpisao nakon Ivana Čermaka i Ante Gotovine. Na konstataciju Aleksandra Stankovića kako generale ne zavađaju aktualne teme, već Udba, Ćesić Rojs je rekao da je Udba prošlost te da je više nema.

Izdajnici presvukli kapute

“To su hrvatski izdajnici koji su presvukli kapute. Vi danas imate puno velikih, kako sebe tuku u prsa, velike Hrvatine i sve ostalo, ukraše Bogu nogu, koji su se okoristili u pretvorbi i privatizaciji, koji su na nezakonit način stekli novce, koji donose novce, recimo, isto tako na prostorima Herceg-Bosne, otkuda ja potječem – donose pune gepeke novca, nitko ne provjerava u Poreznoj upravi otkud im novac, kupuju po Zagrebu velike lokacije, stanove, u kešu donose… I tko štiti? Pa Udba su oni koji štite takve, Porezna uprava i sve ostalo, ne pitaju otkuda porijeklo novca… To su najveći udbaši”, oštar je Ćesić Rojs.

Rekao da je primio i prijeteće poruke, ali da ga nitko ne može zavaditi s generalima. Osvrćući se na to što je predsjednik Zoran Milanović nazvao premijera Andreja Plenkovića “udbašenko”, kaže da ni jedan ni drugi nisu Udba. Kazao je i da su Milanovića većinom izabrali građani te da ga je prihvatio, iako je glasao za Kolindu Grabar-Kitarović.

Sviđa mu se Milanović

“Moram priznati, iz dana u dan sve više mi se sviđa i poslije predsjednika Tuđmana, ja otvoreno, jasno i glasno kažem – mi nemamo većeg državnika od gospodina Zorana Milanovića“, kaže Ćesić Rojs. Ne odobrava prepucavanje predsjednika i premijera te smatra da trebaju sjesti za stol.

Izvor: Dnevno.hr/Foto:HRT

Izvorni autor: Dnevno.hr/A.F.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.