VELIKI IZAZOV ZA SATNIKA KATIĆA: Predana mu je dužnost u operaciji EU NAVFOR MED – IRINI

21.01.2022. 10:58:00

MORH

U Zapovjedništvu snaga operacije potpore miru (OHQ) “EU NAVFOR MED – IRINI” u Rimu, Talijanska Republika, u ponedjeljak 17. siječnja 2022., kapetan korvete Augustin Urlić predao je dužnost stožernog časnika satniku Milanu Katiću koji će istu obnašati do sredine ove godine.

Satnika Katića pred upućivanje u operaciju primio je zapovjednik Hrvatske ratne mornarice kontraadmiral Ivo Raffanelli.

“Pred vama je još jedan profesionalni izazov kojeg ćete, vjerujem, uspješno savladati i iz kojeg ćete jako puno naučiti. Želim vam puno uspjeha”, istaknuo je zapovjednik HRM-a.

Tko je Milan Katić

Satnim Milan Katić rođen je 25. veljače 1982. u Splitu. Diplomirani je inženjer sigurnosti, a naprednu časničku izobrazbu završio je na HVU “Dr. Franjo Tuđman” u Zagrebu. Pripadnik je Oružanih snaga Republike Hrvatske od 2006. godine. Tijekom službe u Oružanim snagama obnašao je niz dužnosti u 4. Gardijskoj brigadi, Floti HRM, Pomorskoj bazi Split te Zapovjedništvu HRM-a. U misiju odlazi sa dužnosti logističkog časnika Odjela za logistiku Zapovjedništva HRM.

Temeljna zadaća operacije potpore miru (OHQ) “EU NAVFOR MED – IRINI” provedba je UN-ova embarga na oružje uporabom pomorskih, zračnih i satelitskih resursa.

Izvor: Dnevno.hr/ Foto: HRM/ D. Mišić

Izvorni autor: S.V./Dnevno.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.