Veliki obrat: Dalić promijenio pobjednički sastav u zadnji čas!

05.12.2022. 09:07:00

Zadnji trening nije odradio Borna Sosa, kao ni one nakon okršaja s Belgijom, te je otpao iz sastava. Ali izbornik je napravio još jednu (ne)očekivanu promjenu...

Ako Sosa ili bilo tko drugi neće biti 100 posto spreman i zdrav, neće igrati. Za Japan nam trebaju samo posve spremni igrači, naglasio je Zlatko Dalić u nedjelju poslije podne, uoči posljednjeg treninga, piše 24sata.

I na pitanje hoće li možda Joška Gvardiola prebaciti na lijevog beka ako Sosa otpadne, jasno odgovorio:

- Neću, mijenjat ćemo samo igrača za igrača, to je najbolje.

Sosu je ipak izbacila iz stroja viroza (negativan je na korona testu) i Dalić se opravdano neće kockati s nespremnim igračem u utakmici protiv trkača i jurišnika kao što su Japanci. Borna Barišić zakrpat će tu poziciju lijevoga beka.

No, osim te prisilne, Zlatko Dalić odlučio je napraviti još jednu promjenu u sastavu. Koju su također mnogi prizivali, kao dio prilagodbe na protivnika.

Naime, u vrhu napadada krenut će Bruno Petković! Argument je njegova snaga, visina i čvrstina. Istina, ni Marko Livaja nije 'mrvica', također je snažniji od japanskih braniča, a ktome je i ubojitiji na suparnički gol, ali Petković ima puno više dobivenih duela, i zračnih i na tlu, i tu Dalić vidi šansu "vatrenih".

Mnogi stručnjaci tvrde kako će to biti utakmica u kojoj će Hrvatska imati posjed lopte i u kojoj je naša velika prednost duel igra i prekidi, ubačaji, jer imamo više i snažnije igrače. A tu Petković može imati važnu ulogu.

Hrvatska je prema kladionicama (veliki) favorit, koeficijent na prolazak je 1,55 (na Japan 2,7), a na pobjedu u 90 minuta 2 (na Japan 4).

Izvor: 24sata/Foto:screenshot

Izvorni autor: Ante Buškulić, Hrvoje Tironi/24sata

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.