VELIKI PAD: Danas manje od 900 zaraženih, treći val prolazi?

11.05.2021. 10:42:00

Kako neslužbeno doznaje N1, u posljednja je 24 sata testirano 8839 uzoraka, od čega je zabilježeno 876 pozitivnih na koronavirus. Ukupan udio pozitivnih na taj broj testiranih je 9,91%.

Radi se o padu u odnosu na prošli utorak, kada je na 11033 testiranih bilo 1396 pozitivnih. U utorak prije dva tjedna je od 13.330 testiranih zabilježeno 1797 pozitivnih.

Nešto kasnije bi Nacionalni stožer trebao objaviti i službene podatke.

Za četiri dana kada “izlaze” postojeće mjere, sasvim sigurno neće biti popuštanja, ali ono se gotovo sigurno očekuje od 1. lipnja. Neslužbeno to od izvora bliskog Stožeru doznaje portal Index, navodeći da će se raditi o najvećem popuštanju mjera još od prošlog ljeta.

Plan je da se, pod točno određenim uvjetima, popuste okupljanja i događanja, ali i da se otvore zatvoreni dijelovi restorana. Kriterij će, međutim, biti da osoba spada u neku od tri kategorije – one koji su prije 14 dana ili više cijepljeni s obje doze cjepiva, one koji imaju negativan test ne stariji od 48 sati i one koji su unutar šest mjeseci preboljeli koronavirus.

Sve će se regulirati takozvanim covid-putovnicama, a na događajima neće biti pravila distance i nošenja maski, piše Index.

Ovaj tjedan bit će održani pilot-događaji, kojima će se testiranje okupljanja za cijepljene ili one koji su preboljeli koronavirus.

Izvor: Priznajem.hr/PDN/Foto: snimka zaslona - Nacionalni stožer civilne zaštite

Izvorni autor: N1/Index.hr/Priznajem.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.