Veliki požar u centru Zagreba: Kod Zrinjevca buknuo plamen na krovištu zgrade, vatra lokalizirana nakon dva sata borbe

19.07.2022. 07:10:00

Požar krovišta zgrade koji je u ponedjeljak oko 22 sata izbio u Ulici Petra Berislavića u centru Zagreba gasilo je 22 vatrogasca s osam vozila, a prema podacima vatrogasaca nema prijavljenih ozljeda. Za nešto manje od dva sata vatrogasci su uspjeli lokalizirati vatru, a o uzrocima će više biti poznato nakon očevida

Na teren je prvotno izašlo 12 vatrogasaca u tri vozila nakon što su dobili dvije dojave da se širi dim sa zadnjeg kata stambene zgrade. Po dolasku na mjesto događaja vatrogasci su utvrdili da se radi o otvorenom plamenu krovišta.

'Po dolasku na mjesto intervencije, nakon izviđanja, 011 potvrđuje otvoreni plamen iz krovišta, postavlja se visinsko vozilo, postavljena je cijevna pruga', izvijestili su.

  •  

Na krovištu zgrade na Zrinjevcu buknuo požar

Izvor: Pixsell / Autor: Luka Stanzl/PIXSELL

jebote led pic.twitter.com/SgDWzLxaaX

— ✨ é a gretchen, a cantora ✨ (@alphataurian_) July 18, 2022

U 22.35 sati požar krovišta je bio još uvijek u razbuktalnoj fazi, prenosi Večernji list. 'Gasi se unutarnjom navalom, VPC s jedne strane, VPNZ s druge strane, gori samo potkrovlje, stanovi na zadnjoj etaži nisu zahvaćeni. Požar je zahvatio dio Arheološkog muzeja, požar krovišta u dužini oko 30 metara, prijeti urušavanje', dodali su vatrogasci.

 

Na terenu je požar gasilo osam vozila s 22 vatrogasaca. Nešto prije ponoći vatrogasci su objavili da je požar lokaliziran, javlja Nova TV. Vatrogasci vrše dogašivanje što će potrajati do ujutro kad se očekuje da će biti u potpunosti ugašen.

Na mjesto događaja trebao bi doći i zagrebački dogradonačelnik Luka Korlaet.

Susjed Jan Popović kazao je za Dnevnik Nove TV: 'Osjetio se grozan miris, ali vatrogasci su došli su došli na vrijeme, napravili su odličan posao, da nisu tako dobro reaglirali izgorio bi cijeli blok s Arheološkim muzejom.'

Uzrok požara još nije poznat.

Veliki požar izbio je u centru Zagreba, no detalji još nisu poznati. pic.twitter.com/m1LFn4IwL6

— TV N1 Zagreb (@N1infoZG) July 18, 2022

Izvor: tportal.hr/Foto: PIXSELL

Izvorni autor: M. Šu.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.