Veliki požar u Zagrebu: Izgorjeli stanovi, jedna osoba ozlijeđena, ljudi evakuirani

22.01.2020. 09:00:00

Sinoć oko 20:40 sati na zagrebačkom Kvatriću izbio je veliki požar. Zapalio se stan u Gotovčevoj ulici na broju 6, a vatra se brzo proširila na potkrovlje. Na gašenje požara izašlo je sedam vatrogasnih vozila i više od 30 vatrogasca.

Policija je objavila kako je vjerojatno opožareno osam stanova, no vatrogasci su kasnije izvijestili da su u vatri stradala četiri stana, a od toga su dva gotovo potpuno izgorjela.

U izvješću Policijske uprave zagrebačke navodi se da je požar buknuo na četvrtom katu te se “proširio na stanove koji se nalaze na nižim katovima, kao i na krovište zgrade”.

Požar se prema stanovima širio preko fasade, a bilo je zahvaćeno oko 400 kvadratnih metara krovišta.

Jedna osoba je ozlijeđena i prevezena u bolnicu, priopćili su vatrogasci i gradski Ured za upravljanje hitnim situacijama, a težina ozljeda te osobe zasad nije poznata.

Požar je ugašen oko 23 sata, a vatrogasci iz Javne vatrogasne postrojbe Grada Zagreba i dalje rade na sanaciji požarišta.

Točan uzrok požara još uvijek nije poznat, a policijski očevid još uvijek traje.

Photo: Goran Stanzl/PIXSELL

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.