Veliko srce Vatrenih: Reprezentacija prikupila čak 4,2 milijuna kuna donacija

24.03.2020. 16:30:00

Izvanredna situacija u zemlji, uzrokovana epidemijom koronavirusa i razornim potresom u Zagrebu, iznjedrila je puno znanih i neznanih junaka diljem zemlje, koji svakodnevno pokazuju izuzetan trud, hrabrost i organizaciju kako bi se Hrvatska uspješno nosila s ovom krizom.

Stoga su igrači i stožer hrvatske nogometne reprezentacije, pored niza osobnih inicijativa i donacija, odlučili zajednički prikupiti sredstva za borbu protiv koronavirusa i za podršku Gradu Zagrebu te su u kratkom roku prikupili iznos od 4,2 milijuna kuna! Sredstva će biti uplaćena na dva posebna računa koje je danas otvorila Vlada RH: “Hrvatska protiv koronavirusa” te “Zajedno za Zagreb”. Sredstva će biti iskorištena za sanaciju bolnica te kupnju potrebnih aparata, lijekova i drugih medicinskih potrepština za borbu protiv epidemije.

“Ovom akcijom želimo pokazati da djelima podržavamo naš narod i naš glavni grad te da ćemo zajedno, kao i uvijek, prebroditi ove velike izazove. Stojimo svim srcem uz ljude koji su u ovoj krizi pokazali veliku hrabrost, sposobnost i snagu, od liječnika i sestara preko vatrogasaca, policajaca, vojnika i članova Stožera za civilnu zaštitu do ljudi koji svakodnevno rade da bismo relativno normalno živjeli, poput trgovaca, dostavljača i brojnih drugih. Zajedništvom ćemo opet pobijediti”, poručili su zajedničkom izjavom hrvatski reprezentativci i stručni stožer.

Hrvatski reprezentativci puno su puta pokazali i javnim djelovanjem, ali i svojim privatnim inicijativama daleko od očiju javnosti da imaju veliko srce i izuzetan osjećaj za društvenu odgovornost. Djelovanjem kroz zakladu Vatreno srce već godinama prikupljaju sredstva za potrebitu djecu i mlade, ali ovaj iznos nadmašio je sve dosadašnje akcije.

Kako bi se omogućilo da se putem računa državnog proračuna primaju uplate doniranih financijskih sredstava namijenjenih sanaciji posljedica potresa, odlukom o otvaranju računa za donacije u akciji “Zajedno za Zagreb” utvrđuju se brojevi računa na koje će se donacije uplaćivati.

Donacije za uplatitelje iz Hrvatske uplaćuju se na račun: HR1210010051863000160 Državni proračun Republike Hrvatske s pozivom na broj odobrenja: HR68  5371 – OIB uplatitelja.

Donacije za uplatitelje izvan Hrvatske uplaćuju se na račun Ministarstva financija kod Hrvatske narodne banke, na broj računa IBAN: HR12 1001 0051 8630 0016 0

Vlada je otvorila i računa za donacije u akciji “Hrvatska protiv koronavirusa”.

Kao i kod prethodne odluke, utvrđuju se brojevi računa na koje će se moći uplaćivati donacije kako bi se omogućilo da se putem računa državnog proračuna primaju uplate doniranog novca, koji je namijenjen borbi protiv epidemije koronavirusa.

Donacije za uplatitelje iz Republike Hrvatske uplaćuju se na račun HR1210010051863000160 Državni proračun Republike Hrvatske s pozivom na broj odobrenja: HR68  5380 – OIB uplatitelja.

Donacije za uplatitelje izvan Hrvatske uplaćuju se na račun Ministarstva financija kod Hrvatske narodne banke na broj računa: IBAN: HR12 1001 0051 8630 0016 0.

Izvor: Zagreb.info/Foto:Srdjan Vrancic

Izvorni autor: Zagreb.info

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.