(VIDEO) ‘Ajmo, skidaj ovu, diži našu!’ Obijesni Srbi skinuli hrvatsku zastavu u Kninu: Pogledajte kako se rugaju našoj svetinji

11.06.2023. 14:57:00

Skandal u režiji nekoliko Srba koji se, kako se čini, dogodio ovog vikenda, osvanuo je na društvenim mrežama, piše Dnevno.hr.

Naime, iznad slapa Krčić na sjeveru Kninskog polja dvojica su mladića skinula hrvatsku zastavu, snimili cijelu podlu akciju, a potom sve i objavili na Tik Toku.

Isprva se mislilo da je riječ o srpskim turistima, međutim, na video snimci nalazi se osoba koja je iz Knina, dok ime drugog muškarca nije još uvijek poznato.

‘Ajmo, skidanje, skidanje’

Kontaktirali smo i kninsku policiju koji su nam potvrdili događaj sa snimke, ali i kazali kako je barem jedna osoba uhićena zbog skandaloznog incidenta.

Na snimci objavljenoj na TikToku vide se dva mladića od kojih jedan skida hrvatsku zastavu i pritom pokazuje tri prsta, dok drugi govori: “Ajmo, skidanje, skidanje”.

@sl.on.top #foryou #foryoupage #fyp ♬ original sound - bandz

‘Sada stavi našu, bravo RS’

U komentarima ispod snimke osvanuli su brojni komentari podrške istomišljenika, pa su tako pisali:

“Braćo živi i zdravi bili 100 godina”, “Sada stavi našu”, “Skidaj”, “Bravo RS”,

Ipak, komentari su u međuvremenu uklonjeni te je onemogućeno komentiranje.

Isto tako, skidanje hrvatske zastave u Kninu razljutilo je mnoge korisnike Tik Toka, a burne reakcije također nisu izostale.

Inače, akcija ovih mladića sa snimke predstavlja kazneno djelo, prema novom Zakonu o prekršajima protiv javnog reda i mira, koji je na snagu stupio 12. svibnja 2023., a predviđena novčana kazna je do 4.000 eura.

Izvor: Dnevno.hr/PDN/Foto:screenshot/Tik Tok

Izvorni autor: PDN/Dnevno.hr/L.B.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.