(VIDEO) ESKALACIJA U SRBIJI! PROSVJEDNICI RAKETAMA ZA VATROMET GAĐALI ZASTAVU CRNE GORE: Skandirali imena Mladića i Karadžića

03.01.2020. 12:01:00

Nakon sinoćnje košarkaške utakmice u Beogradu na kojoj je Crvena zvezda pobijedila Bayern, srpski navijači masovno su se okupili ispred crnogorskog veleposlanstva gdje su prosvjedovali zbog donošenja Zakona o slobodi vjeroispovijesti u Crnoj Gori.

Delije su na okupljanje pozvale tisuće građana koje su im davale podršku dok su raketama za vatromet gađali zastavu Crne Gore koja se nalazi na najvišem katu zgrade.

Skandirali imena ratnih zločinaca

BBC NEWS na srpskom izvijestio je kako su navijači tijekom prosvjeda skandirali ime Ratka Mladića i Radovana Karadžića.

Nosili su plakat s likom Njegoša, a pred odlazak su u ulaz zgrade nagurali transparent na kojem se pretpostavlja da piše “Crna Gora i Srbija – jedna familija”.

FK Crvena Zvezda

Vikali su: “Milo – Šiptare, ne damo ti svetinje!”, “Crna Gora i Srbija – jedna familija”, pjevali “Bože pravde” i “Tamo daleko”, a uzvikivali su i “AV-AV!”m donosi B92.

Kako navodi ovaj medij, u prosvjednoj šetnji sudjelovalo je oko pet tisuća građana.

Izvor: Dnevno.hr/Foto:BBC NEWS

Izvorni autor: S.V.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.