VIDEO Kolakušić podnio tužbe protiv članova Stožera: Prestanite s ovim, uvedite obavezno testiranje za sve ili ukinite Covid potvrde

17.11.2021. 15:22:00

'ILI NORMALAN ŽIVOT ILI SUKOB'

Hrvatski europarlamentarac Mislav Kolakušić nastavio je kritizirati Nacionalni stožer civilne zaštite čija je odluka o obvezi Covid potvrda u državnoj i javnoj upravi stupila u utorak na snagu.

"Nalazimo se u situaciji gdje nas žele prisiliti na to da učinimo nešto što može jako naštetiti našem zdravlju. Na svaki način žele prisiliti sve građane Hrvatske, sve građane Europske unije i sve građane svijeta da se cijepe. Jedna od točaka na sljedećoj skupštini Europskog parlamenta je kako cijepiti cijeli svijet. Vrijeme da se ovom ludilu stane na kraj", kazao je Kolakušić uvodno u snimci koju je podijelio na YouTubeu.

Kako je naveo, u utorak je podnio kaznenu prijavu protiv 25 članova Stožera civilne zaštite zbog, kako je obrazložio, počinjenja kaznenog dijela iz čl. 291 Kaznenog zakona "tako da kao službene osobe nisu obavile dužnost koje su bile dužne obaviti čime su drugima prouzročile znatnu štetu".

"Ta šteta sastoji se od dobivanja bolesti Covid-19 te smrti uslijed posljedice te bolesti. Te osobe nisu donijele odluke koje su trebale donijeti i što im je bilo dužnost da donesu odluke utemeljene isključivo na znanosti i statističkim podacima. Cijelo vrijeme donose odluke koje nemaju nikakve veze s više nego javno dostupnim službenim podacima kako o učinkovitosti cijepljenja, kako o štetnim posljedicama, kako o broju smrti i kako o učinkovitosti samih tih cjepiva. Ne postoji ni jedna analiza koja pokazuje veliku učinkovitost cjepiva", tvrdi hrvatski europarlamentarac.

Uvođenje Covid potvrda dovest će do znatnog proboja Covida u bolnice, staračke domove i do puno veće smrti, tvrdi.

Bili su dužni uvesti obvezno testiranje za sve, naveo je Kolakušić i rekao da se do sada testirao 46 puta i dodao da će se testirati još 200 puta "ako će biti potrebno".

"Mnogi ljudi koji su cijepljeni nisu testirani niti jednom, a veliki broj njih je obolio i prenio virus dalje. Ponašali su se kao da su zaštićeni cjepivom, međutim od prvog dana i prve sekunde je bilo jasno da nije tako iz svih službeno dostupnih podataka", tvrdi zastupnik u Parlamentu.

Tužba se, rekao je, može pronaći na njegovoj web stranici, a Kolakušić je na snimci pozvao građane da je preuzmu i podnesu identičnu kaznenu prijavu.

"Znajući da cijepljeni prenose virus, morali su znati da je učinkovitost PRC testiranja iznad 25 ciklusa 97 posto netočna, odnosno da se pozitivnim se može proglasiti 97 posto iako oni nisu pozitivni. Te osobe su dobile također potvrdu o preboljevanju i širile su bolest okolo. Ako se radi o toliko opasnoj bolesti koja je toliko smrtonosna, onda su oni naravno počinili kazneno djelo zloupotreba službene dužnosti jer nisu uveli i ne uvode obavezno testiranje na Sars-CoV-2. Počinili ste kazneno djelo i činite ga cijelo vrijeme uništavajući živote nekoliko milijardi ljudi", poručio je.

Rekao je da pogotovo cijepljenima neće biti nikakav problem odlaziti svaki dan na testiranje, već će "sa zadovoljstvom odlaziti na testiranje kako bi štitili druge". Ujedno je poručio: "Ili se vratimo normalnom životu ili će se dogoditi ozbiljan sukob".

Prestanite s ovim što radite, uvedite obavezno testiranje za sve ili ukinite Covid potvrde", dodao je.

Izvor: Direktno.hr/Foto:screenshot

Izvorni autor: bkk/Direktno.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.