(VIDEO) Maleni Dinamovac Šimun dobio nogicu!

05.12.2019. 18:42:00

Nepuna tri mjeseca nakon što je operiran, maleni Šimun Stojanović iz Županje u četvrtak je u Miamiju napravio svoje prve korake uz pomoć prve proteze na svojoj lijevoj nozi. Dojavila je to njegova presretna majka Martina, kojoj je to najljepši mogući poklon i za nedavno proslavljeni Šimunov drugi rođendan, ali i za predstojeći Božić.

– Teško je opisati emocije koje me još uvijek prožimaju zbog činjenice da je Šimun konačno dobio svoju prvu protezu ili kako ja to volim reći svoju prvu nogicu na koju smo čekali mjesec i pol dana, no sada znam da se isplatila svaka minuta čekanja – kazala je za Jutarnji list gospođa Martina dan nakon jednog od najsretnijih dana u njezinom, ali i životima svih članova njene obitelji, koja svakoga dana u Županji s nestrpljenjem iščekuje nove vijesti, fotografije i video zapise o tome kako napreduje Šimunova rehabilitacija

– Definitivno! Bio je to zapravo jako turbulentan dan, prepun uzbuđenja za Šimuna i mene, ali i za medicinsko osoblje koje skrbi o njemu. Bilo je rano jutro i Šimun je baš bio pospan, pa je bio pomalo i zbunjen dok nam je protetičarka pokazivala protezu i objašnjavala kako će je koristiti, a onda je došlo vrijeme da ju isproba… Ostao je bez teksta, bio je uistinu iznenađen cijelom situacijom i pomalo izgubljen – ispričala nam je gospođa Martina, koja je skupa sa suprugom Tomislavom za plastični dio prve Šimunove proteze odabrala slike s motivima iz Kralja lavova.

Podsjetimo, Šimun je rođen u studenome 2017. s brojnim malformacijama, u nogicama mu nedostaje više od 25 kostiju, čašica u kuku te cijelo koljeno u lijevoj nozi, a ima i duplicirani femur (bedrena kost). Dječak je s roditeljima u SAD otputovao 30. kolovoza. Operiran je sredinom rujna u bolnici u West Palm Beachu na Floridi.

Dinamo i Hajduk su svoj prošlomjesečni derbi na zagrebačkom Maksimiru posvetili malom Šimunu kojem su u rujnu liječnici morali amputirati lijevu nogu.

Zbog te je proteze Dinamo ponudio na aukciju unikatne dresove s logotipom vukovarskog Vodotornja, a prikupljeni novac je išao za Šimunovu novu nožicu. Šimun obožava nogomet, a Dinamovci koji su to doznali iz medija, odlučili su mu pomoći.