VIDEO MUP objavio snimke uhićenja bande koja je varala lakovjerne starce: Najstariji imao 93 godine

24.11.2022. 14:24:00

CRNA KRONIKA AKCIJA POLICIJE I USKOK-a

MUP je objavio dvije snimke na kojima se vidi kako je "pala" kriminalna skupina, osumnjičena za varanje starijih osoba, piše Dnevnik.hr .

U akciji policije i USKOK-a jučer je na zagrebačkom području uhićeno nekoliko desetaka ljudi zbog sumnje da su mjesecima varali lakovjerne starije građane, predstavljajući se kao policajci i službenici banaka te im na taj način uzimali novac.

Danas je MUP objavio snimke uhićenja bande.

"Sumnja se da su se udružili u zločinačko udruženje i prevarili 27 građana starosti i do 93 godine", stoji uz objavu. 

Istražitelji još uvijek zbrajaju koliko su novca ukrali, a trenutna se procjena o šteti penje iznad milijun kuna. 

Gostujući u Dnevniku Nove TV, Velimir Tišma, iz službe prevencije PU zagrebačke podsjetio je da se policijski službenici, kad su u civilu, predstavljaju službenom značkom i iskaznicom na zahtjev građana.

Dodao je da prevaranti najčešće koriste civilnu odjeću, predstavljaju se kao pripadnici krim-policije i to jako brzo tako da građani ne mogu vidjeti da pokazuju lažne iskaznice. 

Tišma ima upozorenje.

"Predviđamo da će se, kada se od 1. siječnja uvede euro, prevaranti žrtvama nuditi zamjenu u domovima valuta. Savjetujemo građane da to nikako ne rade, već da to rade u institucijama i prema uputama", zaklljučio je policajac.

Izvor: Dnevnik.hr/PDN/Foto: MUP, YouTube, screenshot

Izvorni autor: Dnevnik.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.