VIDEO Pernar opet izbačen iz sabornice, Brkić: Šaljete ružnu poruku

06.11.2019. 10:11:00

Novi dan, novo izbacivanje Ivana Pernara iz Sabora. Ovog puta je zaiskrilo zbog smrti Nevenke Jurak. Predsjedavao je Milijan Brkić.

“Uvaženi predsjedavajući, htio bih reći da imamo jedan vrlo ozbiljan problem, a vezan je za smrt Nevenke Jurak, glavne svjedokinje protiv HDZ-a u slučaju Fimi media. Iako sam upozoravao da to suđenje predugo traje, da je moguće da će se HDZ izvući, nažalost…”, rekao je Pernar prije Brkićeve reakcije.

“Ja bih vas lijepo molio, imate priliku iznijeti stajalište kasnije, lijepo bih vas zamolio da sjednete i da budete uljudni i primjereni ovom visokom domu”, odgovorio je Brkić.

Pernar se nije omeo.

“Uvaženi zastupniče Brkić, ja sam jako dugo pričao u ovom Saboru, ništa se nije dogodilo po tom pitanju, jednostavno ja ne vidim drugi način da ukažem na problem toga da HDZ još uvijek odbija vratiti 24 milijuna kuna koje je uzeo iz Fimi medije”, nastavio je Pernar.

Brkić je prvo izrekao opomenu, zatim opomenu s oduzimanjem riječi, uslijedila je opomena s udaljenjem sa sjednice za današnji dan i na kraju mjera udaljenja sa sjednice u trajanju od dva dana.

“Žao mi je što uvijek koristite isti model samopromocije, šaljete ružnu poruku”, zaključio je Brkić.

Smrću Nevenke Jurak umro je glavni svjedok na suđenju protiv HDZ-a. Budući da je suđenje trajalo godinama i da nikad nije okončano, moguće je da se sada HDZ izvuče i da bude oslobođen, odnosno da ne mora vratit 24 milijuna kuna. Kako bi ukazao na sporost i nakaradnost našeg pravosuđa nisam vidio drugog načina za ukazivanje na problem pa su me opet morali iznijeti.

Izvor: Direktno.hr/Foto:FaH (arhiva)

Izvorni autor: Josip Senjak

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.