VIDEO Slavonija se uz tambure i suze oprašta od Kiće Slabinca...

19.11.2020. 13:21:00

Istovremeno, Kićini prijatelji i kolege formirali su dugački red ispred zagrebačkog Krematorija odmah iza 12 sati kako bi izrazili sućut njegovoj obitelji. Tamburaši su odsvirali i njegov prvi veliki hit 'Plavuša'

Slavonija se tamburama i cvijećem u Dravi oprašta od Krunoslava Kiće Slabinca.

U Osijeku se od Kiće opraštaju uz zvukove tambura, cvijeće i njegove pjesme. Zasvirali su 'Otiš'o je s mirisima jutra', a neki od onih koji su mu došli odati počast nisu mogli suspregnuti suze. 

Foto: screenshot/

Istovremeno, Kićini prijatelji i kolege formirali su dugački red ispred zagrebačkog Krematorija odmah iza 12 sati kako bi izrazili sućut njegovoj obitelji. Malo tko je od dvjestotinjak ljudi, koliko ih se okupilo u Velikoj dvorani Krematorija, mogao suspregnuti suze kad su tamburaši tihom svirkom dočekali Kićin lijes. Odsvirali su i njegov prvi veliki hit 'Plavuša'.

Foto: screenshot/

Nakon zajedničke pjesme, Osječani mu zahvaljuju za promociju grada i slavonske glazbe bacanjem tristo ruža u Dravu. Velik broj ljudi zaputio se promenadom do mjesta na kojem je Kićo često sjedio i volio boraviti. Za Kiću se pjevalo i sviralo i u Požegi, učinili su to požeški tamburaši i građani koji su se pridružili ovom glazbenom ispraćaju. 

Krunoslav Kićo Slabinac preminuo je u 77. godini u petak ujutro nakon duge i teške bolesti.

Izvor: 24sata/Foto:screenshot

Izvorni autor: Danijela Mikola, Paula Bobanović, Franjo Lepan, Bruno Pušić, Mislav Bosančić/24sata

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.