VIDEO Trojac razvalio bankomat u Malinskoj na Krku, ali policija im je ubrzo ušla u trag: Pogledajte dramatičnu snimku njihova uhićenja

01.07.2022. 16:40:00

GOTOVO 1,4 MILIJUNA KUNA

Riječka policija objavila je videosnimku uhićenja trojice provalnika u bankomate. Do akcije uhićenja je došlo nedugo nakon provale u bankomat u Malinskoj na otoku Krku, piše Dnevnik.hr .

Policija je trojicu provalnika u bankomate uhitila u akciji nedugo nakon provale u bankomat u Malinskoj na otoku Krku. Počinitelji su uhićeni u obiteljskoj kući na području otoka.

U četvrtak su obavljene pretrage domova i ostalih prostorija te dva osobna vozila na području otoka Krka. Pronađeno je i oduzeto 799.600 kuna.

Osim novca, pronađeno je vozilo jednog od počinitelja koje je oštećeno, dijelovi bankomata, kao i predmeti korišteni za provale u bankomate, i to: plinske boce s priključenim ventilima i plastičnim crijevom, pajser, bušilice i drugi alat, baterije i prekidači, mobiteli, registracijske pločice i drugi predmeti.

Uhićena trojica

Uhićena su trojica hrvatskih državljana u dobi od 23, 46 i 53 godine. Oni su u četvrtak oko 6 sati izazvali eksploziju bankomata u Malinskoj. Oštetili su bankomat i ukrali novac pa pobjegli s mjesta događaja.

Prvoosumnjičeni 46-godišnjak i drugoosumnjičeni 53-godišnjak sumnjiče se da su ove godine, također izazivanjem eksplozije provalili u bankomate na području Hreljina, 22. veljače i na području Turnića u Rijeci 13. lipnja.

Ukrali su ukupno oko 1.386.000 kuna, od kojih je 799.600 kuna pronađeno. Štete na bankomatima i drugim objektima poput trgovine i noćnog kluba procjenjuju se na više desetaka tisuća kuna.

"Zbog sumnje na počinjenje najmanje po tri kaznena djela teških krađa i po tri kaznena djela dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom, nadležnom državnom odvjetništvu kazneno su prijavljeni prvo i drugoosumnjičeni hrvatski državljani (46 i 53 godine), dok je trećeosumnjičeni 23-godišnji hrvatski državljanin osumnjičen i prijavljen za istovrsna kaznena djela, počinjena jučer na području Malinske", priopćila je policija.

Osim toga, 46-godišnjak je kazneno prijavljen i za krivotvorenje isprava jer je na automobil s kojima je išao u krađu postavio nepripadajuće njemačke registracijske pločice koje su u ožujku ove godine ukradene u Rijeci s drugog osobnog vozila.

Sva trojica su pritvorena, a krim istraga se nastavlja.

Izvor: Dnevnik.hr/Foto: PU primorsko-goranska

Izvorni autor: M.V./Dnevnik.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.