Vidović Krišto napala šefa Sabora: "Kada bi pravna država funkcionirala, onda bi pred Poreznom morao dokazati svoje bogatstvo"

25.09.2020. 11:09:00

 

Zastupnica Domovinskog pokreta Karolina Vidović Krišto u oštroj je izjavi za medije napala predsjednika Sabora Gordana Jandrokovića, koji ju je zbog nenošenja maske udaljio sa sjednice.

Karolina Vidović Krišto, saborska zastupnica iz redova Domovinskog pokreta, uputila je Odboru za Ustav, Poslovnik i politički sustav zahtjev za ocjenom postupaka predsjednika Sabora Gordana Jandrokovića, koji ju je 23. rujna udaljio sa sjednice jer nije nosila masku.

Vidović Krišto kazala je kako je "njegovo protuposlovničko djelovanje bilo planirano" te je, kako je istaknula, ograničio njezina Ustavom zajamčena zastupnička prava. Rekla je i da saborski zastupnici u slobodnim govorima ne nose maske. "Na snimci samog događaja jasno se može vidjeti da vremenski nakon govora nisam bila u stanju staviti masku jer sam imala veliku količinu papira u rukama, koje sam nakon govora pakirala u kutiju. 

Jandroković je, dajući mi dvije opomene u roku od samo nekoliko sekundi te koristeći nepostojeći argument da me isključi sa sjednice, u potpunosti zlorabio svoje ovlasti, s jasnim ciljem da priječi razotkrivanje utaje poreza koje čini njihov omiljeni tajkun Emil Tedeschi", rekla je Vidović Krišto.

Kazala je i kako je Vladi uputila zastupnička pitanja o Tedeschiju i Srbu te da Jandroković pokušava omogućiti Vladi da ne odgovori na ta pitanja. Navela je i kako je Jandroković nekoliko puta ponovio da nema mehanizma da dobije Vladine odgovore na zastupnička pitanja, što je, tvrdi Vidović Krišto, kršenje Poslovnika i Ustava.

"Postavlja se pitanje čemu onda služi Sabor? Stoga sam zatražila prekid zasjedanja Sabora dok Vlada ne odgovori na sva zastupnička pitanja. Upravo tu počinje nervozno Jandrokovićevo ponašanje i grubo oduzimanje riječi meni kao saborskoj zastupnici", rekla je Vidović Krišto.

"Kod Jandrokovića postoji panika od funkcioniranja pravne države, jer kada bi pravna država funkcionirala, kao što znamo da ne funkcionira, onda bi Jandroković pred Poreznom upravom morao dokazati svoje bogatstvo, nerazmjer svoje imovine i prihoda koje je imao. Jandroković je bio jedan od najbližih suradnika Ive Sanadera, a danas je glavni kadrovik po državnim tvrtkama. Državne tvrtke, što vidimo u slučaju Janaf, glavni su generatori korupcije.

Jandroković se panično boji vladavine prava i jedan je od glavnih nositelja današnje politike, a to je politika koja se temelji na korupciji i ne dopušta institucijama da vrše svoje zakonske obveze", poručila je Vidović Krišto u izjavi za medije.

Izvor: Dnevnik.hr/Foto:Fah

Izvorni autor: D.B./Dnevnik.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.