VJEROUČITELJ POKUPEC PREKINUO ŠTRAJK GLAĐU: ‘Javno obznanjujem pobjedu! Otrčali smo dionicu do kraja’

29.11.2021. 11:34:00

“Neki su htjeli da posrnemo. Neki su htjeli da odustanemo. Neki su htjeli da nastradamo. Mediji su nas razapinjali, pisali laži, stavljali nas (umjesto sebe) u kontekst diskriminacije i podjele. Neki njihovi čitatelji su nas pljuvali, vrijeđali, ismijavali i proklinjali. Oni ‘revniji’ su nam čak željeli i smrt. No Ruben, Nenad, Antonio i ja smo stali pred cijelu Hrvatsku i poručili da ne pristajemo na prijetnje, ucjene, podjele, zastrašivanja…”

Ovim je riječima vjeroučitelj Ivan Pokupec na svom Facebooku započeo objavu kojom je svojim pratiteljima poručio da, zajedno s drugim prosvjednicima, prekida štrajk glađu koji je pokrenuo zbog uvođenja covid potvrda.

“Iako u početku plašljivi i nesigurni, ljudi su nam prilazili. A od nas odlazili osokoljeni, čvrsti i odlučni. Osmi dan nakon što smo započeli štrajk glađu, javno obznanjujem pobjedu!”, rekao je i dodao: “Upaljena je prva svijeća na adventskom vijencu, koja simbolizira nadu. A danas će se održati i prvi službeni sastanak predstavnika desetak fakulteta, u kojem imam čast sudjelovati kao moderator”.

Molit ćemo za preobraćenje hijerarhije

Mi smo svoju dionicu otrčali do kraja i polako ćemo krenuti s procesom oporavka: voćni sokići, tople juhice, grijani prostori. Kažu liječnici da možemo početi normalno jesti od četvrtka. Sada nastavljamo kao podrška studentima elektrotehnike i računarstva, prava, filozofije, teologije, veterine, kineziologije i svih ostalih fakulteta koji nam se svakodnevno pridružuju.

Također, mi koji smo vjernici nastavit ćemo moliti za obraćenje naše crkvene hijerarhije, vlade, ‘oporbe’, medijskih djelatnika, znanstvenika, sveučilišnih profesora, policajaca… Da ih Duh Sveti prvo dobro pokosi, a onda uzdigne kao nove ljude“, napisao je.

Izvor: Dnevno.hr/PDN/Foto:Dnevno.hr

Izvorni autor: Dnevno.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.