VLADA FIKSIRALA CIJENE GORIVA, osim na auto cestama

20.06.2022. 09:49:00

Danas je održana telefonska sjednica Vlade na kojoj su usvojene nove mjere vezane uz cijene naftnih derivata. Predsjednik Vlade Andrej Plenković održava konferenciju za medije s ministrima Zdravkom Marićem i Davorom Filipovićem.

“Zbog porasta cijena derivata mi smo prateći situaciju s cijenama očekivali da će dvotjedni rok prouzročiti rast cijena. Izmijenili smo uredbu, fiksirali najviše maloprodajne cijene na benzinskim postajama koje se ne nalaze na autocestama”, kazao je.

“Fiksirali smo cijene goriva na onim crpkama koje nisu na autocestama na 13,50 za benzin, na 13,08 za dizel te na 9,45 za plavi dizel. Na autocestama će dizel koštati 14,57, a benzin 14,06 kuna”, rekao je premijer Andrej Plenković. “Da nije bilo svih Vladinih mjera cijena dizela bila bi 16.64 kune, benzin 15.95, plavi dizel 11.83”, rekao je.

“Bit će rast cijena na autocestama od sutra. Zaštitili smo standard naših građana, a vodeći računa da smo u turističkoj sezoni”, dodao je. Premijer je kazao da ima još mjesta za intervenciju. “Naravno da imamo još prostora, naš prostor je velik. Kao što je ovo fiksiranje cijena. Imamo još prostora i u pogledu trošarina, da dođemo na minimum trošarina”, rekao je.

Izvor: Priznajem.hr/PDN/Foto:priznajem.hr/screenshot

Izvorni autor: Priznajem.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.