Vremenska prognoza: Na Jadranu te u predjelima uz njega pretežno oblačno s povremenom kišom, u unutrašnjosti uglavnom suho i sa sunčanim razdobljima

04.03.2024. 08:20:00

U najnovijoj vremenskoj prognozi za područje Jadrana i okolnih regija očekuje se pretežno oblačno vrijeme s povremenom kišom. Posebno će Dalmacija i otoci biti pogođeni obilnijim oborinama, praćenim izraženijim pljuskovima uz grmljavinu, prognozira DHMZ.

Duž istočnih i središnjih dijelova unutrašnjosti zadržat će se uglavnom suho vrijeme s sunčanim razdobljima. Na kopnu će vjetar većinom biti slab do umjeren sjeveroistočni, dok će na istoku i istočnim dijelovima zemlje puhati istočni vjetar.

Na Jadranu će snažno i olujno jugo postupno slabiti, a na sjevernom dijelu i otvorenom moru okrenuti će se na buru. Očekuje se postupno smirivanje vremenskih uvjeta uz stabilizaciju atmosfere.

Najviša dnevna temperatura zraka kretat će se većinom između 13 i 18 °C, dok će u gorju ponegdje biti niža.

Foto: snimka zaslona/DHMZ

Izvor: DHMZ/Foto:Ilustracija/vrijeme

Izvorni autor: PDN/DHMZ

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.