VREMENSKA PROGNOZA: Snijeg pada u Varaždinu, Zagorju…

26.12.2021. 09:45:00

Pojedini krajevi Hrvatske jutros su se probudili pod snježnim pokrivačem. Jutros snijeg i dalje lagano pada u Krapini, Varaždinu, Trakošćanu...

Izvor : Screenshot Whats’upCams

U zagrebačkom Maksimiru pada slaba susnježica, a snijeg je moguć u večernjim satima i u ponedjeljak ujutro.

Vrijeme danas

Nestabilan vlažan zrak s Atalantika prodire nad europsko kopno i spušta se prema Sredozemnom moru. Nad Genovskim zaljevom razvija se plitka ciklona. Razmjerno toplo Jadransko more s površinskom temperaturom od 13 do 16C pogoduje ciklogenezi te se plitka ciklona razvija i nad sjevernom Jadranom. Ciklona se spušta po osi Jadrana prema jugoistoku. Na prednjoj strani ciklone oblačno je s kišom i puše jugo. Stražnja strana ciklone povezana je s porastom tlaka zraka usljed pritjecanja hladnog “teškog” zraka sa sjevera i vjetrovima istočnog i sjevernog smjera.

U protekla 24 sata na Kvarneru i u Gorskom Kotaru palo je od 40 do 90 litara kiše na četvorni metar. U ostatku zemlje palo je oko 20 litara kiše na četvorni metar.

Jutarnje temperature su u unutrašnjosti od 1 do 5, na Jadranu od 8 do 12ºC. Poslijepodnevne temperature zraka u unutrašnjosti bit će na razini jutarnjih i malo hladnije prognoziramo od -1 do 4C. Na sjevernom Jadranu uz slabu buru temperature zraka oko 10, a na srednjem i južnom uz kišu i jugo od 10 do 14 stupnjeva.

Vrijeme će biti oblačno i kišovito. Pad temperature u unutrašnjosti i na sjevernom Jadranu na kojem će zapuhati bura. Na srednjem i južnom Jadranu još će pod utjecajem plitke ciklone koja se premješta Jadranom puhati jugo, oštro i lebić. Uz pad temperature zraka u planinskim predjelima Gorskog Kotara i sjeverozapadne unutrašnjosti kiša će prelaziti u susnježicu i snijeg.

U ponedjeljak oblačno s kišom uglavnom u istočnim krajevima a na Jadranu slaba bura i sjeverozapadnjak. U utorak promjenljivo oblačno sa sunčanim razdobljima na Jadranu kiša.U srijeda promjenljivo oblačno i malo toplije.

Četvrtak promjenljivo oblačno mjestimice moguća slaba kiša uglavnom u sjeverozapadnim krajevima unutrašnjosti.

Petak pretežno vedro temperatura u porastu, moguća jutarnja magla u unutrašnjosti.

Izvor: n1/ Foto: screenshot

Izvorni autor: N1 Hrvatska

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.