Vremenska prognoza: Sunčano vrijeme s naglim pljuskovima u Slavoniji i na južnom Jadranu

25.05.2023. 09:10:00

Danas će u prvom dijelu dana biti promjenljivo vrijeme u unutrašnjosti s lokalnim pljuskovima i malo kiše, prema izvješću Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ).

Popodne će biti sunčanije, ali može doći do razvoja oblaka s pljuskovima i grmljavinom, posebno u unutrašnjosti Dalmacije i na istoku zemlje. Na Jadranu će biti sunčano, s mogućim ponekim pljuskom, uglavnom u Dalmaciji. Vjetar će biti slab do umjeren sjeveroistočni i sjeverni, dok će u Slavoniji i Baranji puhati sjeverozapadni vjetar. Na Jadranu će biti prisutna slaba do umjerena bura, a podno Velebita jaka. Popodne će se pojaviti jugozapadnjak i sjeverozapadnjak.

Građani mogu slobodno izvaditi kratke rukave iz ormara jer će najviša dnevna temperatura zraka uglavnom biti između 24 i 27 stupnjeva Celzijevih. U gorskim predjelima će temperatura biti malo niža, od 19 do 23 stupnjeva Celzijevih.

Sutra će u većini krajeva prevladavati pretežno sunčano vrijeme. Prema izvješću Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ), poslijepodne i navečer mogući su lokalni pljuskovi s grmljavinom u Slavoniji i na južnom Jadranu.

Vjetar će biti umjeren, ponegdje i jak sjeveroistočni i sjeverni, dok će na Jadranu puhati umjerena do jaka bura, a podno Velebita moguće i olujna. Najniža temperatura zraka bit će između 10 i 15 stupnjeva Celzijevih, na Jadranu između 16 i 19 stupnjeva Celzijevih, dok će najviša dnevna temperatura uglavnom biti između 24 i 27 stupnjeva Celzijevih, s malo nižim vrijednostima u gorju.

Što se tiče vikenda, na kopnu će, za razliku od prošlog vikenda kada je bila jaka kiša, prevladavati uglavnom sunčano vrijeme. Međutim, u nedjelju su mogući lokalni pljuskovi u unutrašnjosti Dalmacije i na istoku, uz prisutnost više oblaka, kako izvješćuje DHMZ.

Izvor: Dnevno.hr/DHMZ/Foto:screenshot/Pixabay

Izvorni autor: PDN/Dnevno.hr/I.J.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.