Vremenska prognoza za danas: Pretežno sunčano, mjestimično naoblaka i lokalni pljuskovi na krajnjem jugu

05.10.2023. 08:29:00

U današnjoj vremenskoj prognozi za Hrvatsku očekuje se raznoliko vrijeme s pretežno sunčanim uvjetima, mjestimičnom umjerenom naoblakom i mogućim lokalnim pljuskovima na krajnjem jugu, prognozira DHMZ.

U unutrašnjosti zemlje, jutarnje sate obilježit će magla, ali će se brzo razvedriti, ostavljajući iza sebe pretežno sunčano vrijeme. Temperature će se kretati između 20 i 25 °C, s ponegdje višim vrijednostima do 27 °C u Dalmaciji.

Na kopnu će vjetar uglavnom biti slab, što će doprinijeti ugodnom danu za šetnju i aktivnosti na otvorenom.

Na Jadranu se očekuje mjestimična umjerena bura, koja će poslijepodne zamijeniti sjeverozapadnjak uz obalu i jugozapadnjak. Na jugu Jadrana postoji mogućnost lokalno jačeg razvoja oblaka i ponekog pljuska tijekom poslijepodneva.

Ova raznolika vremenska situacija pruža različite mogućnosti za aktivnosti na otvorenom, od uživanja u suncu do uzbudljivih promjena vremena na južnom dijelu obale.

Uzmite u obzir vremenske uvjete i planirajte svoje aktivnosti u skladu s prognozom kako biste maksimalno iskoristili danas.

Slijedite najnovije vremenske informacije i ostanite sigurni na svim svojim putovanjima i aktivnostima na otvorenom.

Izvor: DHMZ/Foto:screenshot/DHMZ

Izvorni autor: PDN/DHMZ

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.