VRPOLJE: Brzi vlak naletio na prazan automobil, vozač auta uhićen

07.08.2023. 10:43:00

Brzi vlak sudario se s automobilom na željezničkom prijelazu

Sinoć, oko 23 sata, stanovnike Vrpolja zgrozila je vijest o sudaru brzog vlaka i automobila na željezničkom prijelazu duž pruge Vinkovci – Zagreb. Incident se dogodio dok je većina nas mirno spavala, a izvori upozoravaju na ozbiljne posljedice da je bilo osoba u vozilu.

Lokomotiva iskliznula iz tračnica, ali nema ozlijeđenih

U trenutku sudara, automobil je bio napušten, što je vjerojatno spriječilo tragediju. Međutim, sudar je izazvao iskliznuće lokomotive iz tračnica, stvarajući kaos na prometnom čvorištu. Srećom, nema izvješća o ozlijeđenim osobama, no materijalna šteta mogla bi biti značajna.

Privremeni prekid prometa

Promet na željezničkim kolosjecima bio je obustavljen gotovo sat vremena kako bi se omogućila sanacija pruge i uklanjanje lokomotive. Sjeverni kolosijek je ponovno otvoren za promet oko 23:30, dok je južni i dalje zatvoren za promet dok se ne završe potrebni radovi.

Uhićen vozač automobila

Ubrzo nakon nesreće, policija je uhitila 26-godišnjeg vozača napuštenog automobila. Istraga je u tijeku, a vozač se suočava s optužbom za dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom. Ovo ozbiljno kazneno djelo moglo bi imati ozbiljne pravne posljedice za mladog vozača.

Izvor: Priznajem.hr/PDN/Foto:Ilustracija/policija

Izvorni autor: PDN/Priznajem.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.