VUČIĆ DONIO HITNU ODLUKU Zbog migranata šalje vojsku u Šid

16.05.2020. 11:22:00

Predsjednik Srbije i vrhovni zapovjednik oružanih snaga Aleksandar Vučić naredio je u subotu ujutro hitnu uporabu vojske na teritoriju srijemske općine Šid radi zaštite lokalnog stanovništva od migranata, objavili su beogradski mediji pod oznakom "hitno".

Očekuje se da snage Vojske Srbije uskoro stignu u taj grad, navode Večernje novosti.

Agencija Tanjug vijest je objavila kao prijelomnu i uz oznaku hitno, navodeći da je Vučić "zapovjedio angažiranje vojske, radi zaštite sigurnosti i imovine lokalnog stanovništva od migranata".

Tijekom izvanrednog stanja u Srbiji zbog pandemije korona virusa, koje je trajalo od 15. ožujka do 8. svibnja, Vojska Srbije osiguravala je migrantske kampove i centre za azil u kojima je, prema podacima Komesarijata za izbjeglice, smješteno oko 8.500 ljudi.

U tri migrantska centra na području Šida - Adaševcima, Principovcu i u Šidu - prema posljednjim podacima nalazi se između 1.500 i 2.000 migranata.

Srbijanski ministar obrane Aleksandar Vulin izjavio je u travnju da su u migrantskim centrima, u Adaševcima kod Šida i u Krnjači kod Beograda, tijekom izvanrednog stanja zabilježena dva incidenta kada su vojnici pucali u zrak kako bi smirili situaciju.

Vulin je naglasio da su vojnici pucali u znak upozorenja, kako nitko od migranata ne bi pobjegao iz 24-satne karantene, koja je za migrante određena tijekom izvanrednog stanja.

Izvor: mšm/h/Direktno.hr/Foto:Epa

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.