Vučić se obraća naciji: “Bliži se Oluja, a Aco počinje provocirati”

18.07.2022. 18:38:00

Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić za 18 sati je sazvao konferenciju za medije, a očekuje se da će komentirati i hrvatsku zabranu njegova dolaska u Jasenovac.

Vučić je namjeravao bez službene najave posjetiti Jasenovac i Pakrac. Hrvatska mu je to zabranila, što je izazvalo bijesne reakcije u Srbiji. Vučićevi tabloidi danas su, očekivano, bili puni naslova o ‘ustašama i sramnoj i skandaloznoj odluci Zagreba‘.

Na početku presice Vučić je govorio o konzultacijama o novom premijeru s predstavnicima stranaka u novom sazivu srbijanske Skupštine.

Razgovarali smo i o problemima Hrvata u Srbiji i potencijalnom sudjelovanju u budućoj Vladi, rekao je Vučić.  Nakon priča o  gospodarskim uspjesima Srbija  došla je najzanmljivija tema – zabrana ulaska u Hrvatsku

O (ne)odlasku u Jasenovac

“Prvi put informacija o tome da mi je zabranjen dolazak u Jasenovac, slučajno ili ne, se ne pojavljuje u srpskim medijima. Ti tzv. srpski mediji su tvrdili da idem raditi cirkus. Ponekad ni sami ne znaju zbog čega, ali se podrazumijeva da sam ja kriv”, rekao je.

“Prvu informaciju objavljuje Jutarnji list u 7:29, gdje nema nikakve reakcije iz Beograda. Oni su mislili da ćemo izaći u javnost iako to nije bio naš plan jer smo htjeli u tišini predati notu”, rekao je Vučić.

“Krenuli su u napad na besmislen način. Zamislite koji je to kaos jer sam htio položiti jedan cvijet. Možda je kaos to što je trebala biti traka u bojama srpske zastave. Ne samo da je pretjerano to nazivati kaosom, nego nisam mogao vjerovati da netko to netko radi. Kod njih su svi mediji isti. Sve naslovne strane bez izuzetka u najgorem svjetlu govore i o meni i o Srbiji. To u Srbiji nije slučaj, ja sam ponosan na to”, rekao je.

“Ja nisam nikad želio ići na njihovo more”

Vučić potom maše stranicama hrvatskih novina i čita naslove

“Grlić Radman je rekao da nije isto otići u Jasenovac i otići na more. Ja nisam nikad želio otići na njihovo more i ponosan sam na to”, rekao je.

“2. rujna 2021. godine. To je mjesec dana nakon obilježavanja Oluje, njihovo slavlje i naše tugovanje. Prvi put kontaktiramo kabinet predsjednika vlade RH. Molili smo da 10. rujna posjetimo Jasenovac. U više navrata, i direktno i indirektno, mole nas da pomjerimo posjet zbog unutarnjepolitičke situacije. Nismo s tim izašli u javnost, tako se s partnerima rješavaju stvari. Nama je Hrvatska vrlo važna, imamo veliki rast i razmjene u ovog godini”, rekao je Vučić.

Izvor: Maxportal/PDN/Foto:snimka zaslona

Izvorni autor: Maxportal

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.