Vukovar u ožujku dobiva sjedište Interventne policije, Božinović i Penava potpisali ugovor

06.11.2019. 14:45:00

Potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović u utorak je u Vukovaru potpisao ugovor o radovima na novom objektu Interventne jedinice policije Policijske uprave vukovarsko-srijemske. Projekt je to vrijedan 6,5 milijuna kuna, a već završetkom prve faze radova, do kraja ožujka 2020. godine, u Vukovar će – iz sadašnjeg sjedišta u Nuštru pokraj Vinkovaca – biti preseljeno stotinjak pripadnika Interventne policije.

Ministar je ugovor potpisao s direktorom vukovarske tvrtke “Planum-građenje” d.o.o. Đurom Bamburačem, izrazivši pritom zadovoljstvo što već najavljeni projekt uređenja objekta i preseljenja Interventne policije u Vukovar ide svojim tijekom.

Veza Vukovara i MUP-a

– Postoji posebna veza između grada Vukovara i MUP-a. Nedavno smo odali pijetet za 97 poginulih policajaca u Vukovaru i siguran sam da kada bi mogli i oni bi bili sretni što se premješta iz Nuštra najsnažnija i najobučenija postrojba koju hrvatska policija ima na područje grada Vukovara, a to je i zahvala MUP-a Vukovaru na svemu što je učinio u Domovinskom ratu, što su učinili branitelji, među njima i brojni policijski službenici, počevši od Blage Zadre pa nadalje – rekao je Božinović. Zahvalio je i Gradu Vukovaru jer sudjeluje u realizaciji projekta, a zahvalu je uputio i Ministarstvu državne imovine koje je, naime, zgradu u Vukovaru u svom vlasništvu prenijelo na MUP. Riječ je inače o zgradi na adresi Rudolfa Perešina 5 u vukovarskoj gradskoj četvrti Borovo naselje.

Prema ministrovim riječima, prva faza radova vrijedna 3,5 milijuna kuna uključuje obnovu podruma, prizemlja i prvog kata zgrade nakon čega bi se Interventna jedinica policije i uselila u objekt, a potom bi se nastavilo uređenje drugog kata i potkrovlja dok je u kompleks uključen i okolni dio, za potrebe vježbališta policijskih službenika. Ministar je pritom ustvrdio i da je riječ o projektu čijom će realizacijom biti zadovoljni i građani Vukovara jer, kako je rekao, imati Interventnu policiju na području grada značajan je iskorak prema osiguranju onog što je policijski posao, prvenstveno javnog mira i sigurnosti ljudi. Vukovarski gradonačelnik Ivan Penava dolazak interventnih policajaca ocijenio je “značajnim iskorakom za Vukovar.”

– To znači i doseljavanje novih mladih obitelji u grad, nova radna mjesta, ali i povećanu sigurnost što Vukovar kao sjedište Vukovarsko-srijemske županije sigurno dobiva takvom vrhunskom postrojbom – rekao je Penava nakon svečanosti potpisivanja sporazuma.

Vodotoranj kasni

Nakon potpisivanja ugovora o gradnji zgrade Interventne policije, novinari su gradonačelnika Penavu i direktora tvrtke “Planum-građenje” pitali o obnovi vukovarskog vodotornja. Gradonačelnik Penava rekao je da radovi kasne zbog stanja operative i grešaka na projektu. Nažalost, rekao je Penava, bilo je i temeljnih stvari koje je projektant previdio, a na drugoj strani je izvođač sa svojim problemima, pa tako na vodotornju nisu postavljeni kranovi, a ima i drugih problema s dinamikom radova.

Bamburač je kao izvođač naveo da se radovi produžuju zbog izmjena u projektu i time novih cijena. Penava je iznio procjenu da bi radovi na vodotornju, za koje se očekivalo da će biti gotovi prije kraja ove godine, mogli biti završeni do Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 2020. Za obnovu tog simbola Vukovara spominje se iznos od 39 milijuna kuna.

Izvor: Priznajem.hr/PDN/Foto:Grad Vukovar

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.