WEST HAM - DINAMO (21.00) West Ham gotovo sa cijelom drugom momčadi

09.12.2021. 19:50:00

 
  

WEST HAM - DINAMO (21.00)

WEST HAM: Areola – Ashby, Baptiste, Alese, Longelo - Kral, Noble - Jarmolenko, Fornals, Vlašić - Perkins

DINAMO: Livaković - Šutalo, Theophile, Perić - Ristovski, Ademi, Gojak, Štefulj - Ivanušec, Oršić - Andrić

19.40 Ovako dakle, izgleda West Ham čija zadnja linija prosječno ima 19 godina... Nismo imali previše prilike gledati tu četvorku, ali niti napadača Sonnyja Perkinsa, momka koji je 2004. godište.

  Samo su dva igrača West Hama iz prve momčadi. To su kapetan Mark Noble i Pablo Fornals. Igraju i Jarmolenko, odnosno naš Nikola Vlašić, koji bi se u tu, nazovimo je prvu momčad mogli svrstati.

Kod Dinama kreće Theophile, te Gojak u sredini terena, uz Andrića u vršku napada. Igra Dinamo s trojicom odostraga. To su Šutalo, Theophile i Perić. Na klupi su ostali, između ostalih, Lauritsen i Mišić.


Najavu piše: Robert Matteoni

Analiziramo li aktualnu situaciju Dinama, možemo zaključiti sljedeće - Modri su u trci za titulu prvaka Hrvatske, na odmor će uskoro otići i kao momčad koja će igrati proljeće u Europi. Jedini feler dosadašnje sezone je ispadanje u Kupu već u četvrtfinalu. No, dogodilo se protiv Rijeke, vodeće u HNL-u, a ne s nekim autsajderom. 

Točno je da Dinamo više nije apsolutno dominantan kao prošlih sezona, pa je privikavanje na tu realnost prouzročilo opću dramatiku. Poraz od Hajduka ju je samo osnažio. Zbilja je deplasirano govoriti na pola prvenstva, i sezone, da je netko, u ovom slučaju Dinamo, puknuo i posrnuo. Realnost je da se do kraja svibnja mogu dogoditi mnogi obrati, a naposljetku, da bude “po starom”. Dinamo prvak i s punijom blagajnom nakon europskih utakmica. Jedina razlika jest u ovoj fazi godine da je ta “stara priča” neizvjesnija nego prije...

Muška utakmica

Realnost ukazuje da u Europi ovakav Dinamo teško može aspirirati na dalek put. U tom kontekstu pitanje ishoda u Londonu, uz dobivanje vize za nastavak u Euroligi ili transfer u Konferencijski razred, paradoksalno postaje sekundaran. Za Dinamo je protiv West Hama ključna reakcija momčadi na sve negativne doživljaje proteklih tjedana. Ta će reakcija pokazati karakternost igrača i koliko su spremni borbenošću kompenzirati deficite forme i promijeniti tijek sezone. Modra škvadra jednostavno mora pokazati ponos i reagirati tako da se negativni sljedovi zaustave i iniciraju promjene. To ne prolazi direktno kroz rezultat, iako bi u slučaju pozitivnog ishoda bio još snažniji vjetar u leđa dinamovcima. Realno gledano, protiv West Hama će biti jako teško jer se radi o jednoj momčadi koja je veliko osvježenje u Premiershipu. Momčad koja pobijedi vodećeg i pobjednika Lige prvaka sve je rekla o sebi...

image

Nikola Vlašić i Josip Mišić

 FOCUS IMAGES/DDP USA/PROFIMEDIA

Koju će 11-oricu poslati na teren Moyes ne znamo, ali to u suštini nije presudno. West Ham ima širok izbor igrača i tko god bude “unutra” bit će maksimalno motiviran da se pokaže treneru i ispuni očekivanja navijača. Hammersi će igrati u standardnom im 4-2-3-1 sustavu, koji je protiv Chelseaja, kao odgovor na istu Tuchelovu postavku, postao 3-4-2-1. Kvaliteta izvedbe u tom sustavu samo je potvrdila kvalitetu Moyesovog igračkog kadra.

Željko Kopić u ovom trenutku ne može bitno mijenjati taktičke navike momčadi. Ono što se očekuje to je da Modri budu vrlo kompaktni i zgusnuti u defenzivnom bloku. Sukladno iskustvu Dinamova defenziva trebali bi biti u 4-5-1, a onda, kad se osvoji lopta, krenuti u tranziciju podizanjem krila i priključenjem jednog-dva vezna igrača. Domaći će, to je sigurno, igrati u visokom intenzitetu, što je u stvari za njih normalan intenzitet. Modri teško mogu to pratiti pogotovo sada kada su u padu forme, ali svakako mogu kroz što moguće duži posjed snižavati ritam igre na sebi prihvatljivije razine. Upravo će na tom planu, intenziteta igre, biti usmjerena dinamika utakmice.

Dinamu treba “muška utakmica”, nakon koje će, neovisno o rezultatu, krenuti za Zagreb s uvjerenjem da su pokazali reakciju koja dolikuje teško stečenoj reputaciji. Samo tako će se okviri te reputacije vraćati u standardne okvire.

Izvor: sportske.hr/Foto: Profimedia

Izvorni autor: Sportske novosti

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.