Winnipeg-Kanada: Nakon pucnjave troje mrtvih, dvoje u kritičnom stanju

27.11.2023. 09:06:00

Tri su osobe mrtve, a dvije su ozlijeđene tijekom pucnjave rano u nedjelju ujutro u Winnipeg-u, Manitobi, Kanada, priopćili su dužnosnici pravosudnih organa, piše CNN.

Winnipeg Police Service je priopćio u priopćenju za medije da je pucnjava zabilježena neposredno nakon 4 sata ujutro, gotovo milju zapadno od središta grada.

Službenici koji su stigli na mjesto događaja pronašli su pet žrtava "s ozljedama koje su u skladu s pogođenima hicima", navodi se u priopćenju.

"Ovaj incident dogodio se u stambenoj zgradi s više stanova; nema daljnjih informacija o mogućem motivu", izjavio je konstabel Jason Michalyshen, glasnogovornik policije iz Winnipeg-a.

Muškarac i žena proglašeni su mrtvima na mjestu događaja, rekla je policija. Troje ozlijeđenih prevezeno je u bolnicu, a jedna od tih žrtava kasnije je preminula od ozljeda. Dvoje ozlijeđenih, muškarac i žena, ostali su hospitalizirani u kritičnom stanju, dodao je Michalyshen.

Identiteti žrtava nisu objavljeni, a policija je priopćila da se istraživanje pucnjave nastavlja.

"Policija iz Winnipeg-a, Odjel za forenzičke usluge, bit će na mjestu događaja dulje vrijeme zbog težine ovog incidenta", rekli su dužnosnici.

Godišnje izvješće o statistici Winnipeg Police za 2022., objavljeno u svibnju, pokazalo je da su stope nasilnog kriminala prošle godine u glavnom gradu Manitobe dosegnule najviše razine od 2009. godine, uključujući rekordan broj ubojstava - 53, prema izvješću.

Izvor: CNN/PDN/Foto:CBC

Izvorni autor: PDN/CNN

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.