Za povratak iz Irske i Njemačke država plaća 200.000 kuna stimulacije

22.12.2021. 09:10:00

Vlada će na sjednici u četvrtak predstaviti aktivne mjere zapošljavanja i demografske mjere pod nazivom “Biram Hrvatsku” koje donose značajne stimulacije za mnoge građane.

Hrvati povratnici iz Europske unije, koji u Hrvatskoj žele otvoriti svoj biznis, kako doznaje Jutarnji, uz poticaj za samozapošljavanje od 150.000 kuna moći će dobiti i dodatnih 50.000 kuna za povratak.

Oni pak koji unutar države žele preseliti poslovanje iz više razvijenih u manje razvijene krajeve, dobit će dodatni iznos od 25.000 kuna za preseljenje.

Riječ je o potpuno novoj mjeri pod nazivom “Biram Hrvatsku” koju će Vlada, uz sve druge nove aktivne mjere zapošljavanja, predstaviti na sjednici u četvrtak, a Hrvatski zavod za zapošljavanje usvojiti na Upravnom vijeću idući tjedan.

Mjere će se moći koristiti od 1. siječnja iduće godine. Time se, poručuju sugovornici Jutarnjeg lista iz Ministarstva rada, želi osigurati kvalificirana radna snaga diljem Hrvatske.

Izvor: danica.hr/Foto: Ilustracija.

Izvorni autor: danica.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.