Za vikend i do 17 stupnjeva! Od utorka, zamislite, opet hladnije

06.12.2019. 15:08:00

U subotu bi tako maksimalne temperature mogle dosegnuti 14, na kontinentu, duž obale, i više, do 16,17, osobito u Dalmaciji. Planirate li boravak na otvorenom, iskoristite drugi dio vikenda

Za razliku od prošlih dana, sljedeći će diljem Hrvatske biti manje hladni, a u sjevernijim hrvatskim krajevima i manje oblačni, tmurni i magloviti. No, na Jadranu i područjima uz njega oblaka će biti više nego u srijedu i četvrtak, a ponegdje će povremeno padati i kiša.

Kišovitije i vjetrovitije diljem Hrvatske vjerojatno će biti u ponedjeljak, a već od utorka se ponovno povećava vjerojatnost za stabilnije i hladnije dane, na Jadranu uz buru, najavljuje HRT-ov meteorolog Zoran Vakula.

Foto: DHMZ

Krajem ovoga tjedna i početkom novoga u kopnenom području slijedi zatopljenje, uz ponegdje umjeren jugozapadnjak. U dane vikenda treba računati na mjestimičnu maglu i nisku naoblaku, no bit će i sunčanih razdoblja. U ponedjeljak pak oblačno s povremenom kišom, a uz sjeverac i sjeveroistočnjak u drugome će se dijelu dana opet sniziti temperatura pa će u utorak i srijedu ponovno biti malo manje toplo, te vjerojatno većinom suho.

Foto: DHMZ

Foto: DHMZ

Promjenljivo će biti na Jadranu, uz malo kiše u nekim predjelima u subotu i nedjelju, a u ponedjeljak stiže još jedna kišna epizoda, u kojoj je mjestimice moguća i obilnija kiša. Pritom će zapuhati jugo i južni te jugozapadni vjetar, koji će tijekom dana okrenuti na sjeverozapadnjak i buru. Od utorka vjerojatno stabilnije, ali i hladnije, uz buru, koja mjestimice može biti i jaka, prognozirao je za HRT Krunoslav Mikec iz DHMZ-a.

Foto: DHMZ

Foto: DHMZ

Iako u južnoj struji pritječe vlaga, izražen je i dotok toplog zraka, zbog čega će u danima vikenda temperature osjetno porasti. U subotu bi tako maksimalne temperature mogle dosegnuti 14, na kontinentu, duž obale, i više, do 16,17, osobito u Dalmaciji, prognoza je Tee Blažević za N1.

Bit će toplije, ali promjenjivo. Treba računati na kišu, duž Jadrana, i u gorju. Oborine će biti više u subotu nego u nedjelju, koja će biti sunčanija. Planirate li boravak na otvorenom, iskoristite drugi dio vikenda.

Početkom novog tjedna jače će se naoblačiti, posvuda će padati kiša, lokalno obilnija. Kišne kapi prelazit će u snijeg, u gorju, kako će prodirati hladniji zrak, jer će vjetar promjeniti smjer s južnog na sjeverni.

Izvor: 24sata/Foto: PIXSELL/DHMZ

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.