Zadravec uzvraća: 'Zalažem se da liječnici koji rade u javnim bolnicama ne mogu raditi i u privatnim klinikama'

07.05.2021. 17:20:00

Predstojnica Kliničkog zavoda za dijagnostičku i intervencijsku radiologiju KBC-a Sestre milosrdnice, Dijana Zadravec za N1 televiziju komentirala je probleme na odjelu radiologije

“Pacijenti se ne šalju doma. Svi pacijenti koji dođu u Kliniku budu obrađeni. Ponedjeljak je bio iznimka. Tamo je više radiologa iz Vinogradske jer su radiolozi tog odjela u ponedjeljak bili na polovanju. Za ponedjeljak je bila informacija da će se doktorica Bolanča vratiti u ponedjeljak i zato nitko nije bio predviđen za core biopsije i pacijentice su došle. Ona nije pružila točnu informaciju, nastavila je bolovanje i sestra je na svoju ruku reagirala. U ovom slučaju, nažalost je krivnja bila na osoblju koje nije bilo upoznato, trebalo je provjeriti sa mnom koja sam tamo bila", rekla je Zadravec za N1.

Dodala je da se pretrage se ne odgađaju, sve se redovno odvijaju. Naglašava da je predložila ravnatelju mjere za prevladavanje ove situacije.

"I u Vinogradskoj i Ilici se rade onkološki pacijenti, s time da se onkoloških više radi u Vinogradskoj, a u Ilici rade se dojke, nešto abdomen i zdjelica, ali dominantno dojka. Za tu subspecijalističku djelatnost kontaktirali smo dvije zagrebačke kuće i u ponedjeljak će se aktivno uključiti u rad tako da će svi pacijenti dobiti uslugu na najvišoj razini. Bit će još bolje nego do sada”, poručila je Zadravec.

Dijana Zadravec u međimurskom Brezju

Izvor: Pixsell / Autor: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Prokomentirala je i međuljudske odnose u bolnici. “Oni tamo imaju voditelja odjela s kojim sam ja komunicirala nebrojeno puta. U zadnje tri godine intenzivno sam navraćala u Kliniku za tumore, doktoricu Cavor nikad nisam zatekla tamo jer je ona radila četiri sata radno vrijeme iz nekih privatnih razloga. Međutim, to ju nije spriječilo da istovremeno isti posao radi u privatnoj klinici. Ja se slažem da je puno posla u Klinici za tumore i da su opterećeni. To je stresno, drugi parametar je da kolege i privatno rade pa to sigurno generira opterećenje, a treći uzrok je sigurno radiološka oprema. CT je potpuno neadekvatan, zastarjeli. Bolesnike s tumorom glave i vrata sam već prije godinu dana alocirala na lokaciju Vinogradska”, kazala je Zadravec.

“Osim nedostatka opreme postoji problem jer Klinika za tumore ima svoja financijska sredstva, horizontalno smo povezani kao klinički zavod. Ja sam njima, kad sam bila zamjenica ravnatelja, povećala limit za duplo. Tu sam definitivno u poziciji gdje sam bila u prilici i napravila što sam mogla. Jučer sam razgovarala s doktorom Milasom, pitala ga koji je razlog njihovog okupljanja, a on je meni odgovorio ovako: ‘Podrška radiolozima koji odlaze’. Doslovno tako. Moje mišljenje je da su oni tamo bili na neku ruku obmanuti jer im je bila spomenuta podrška nekome, a ne protiv nekoga”, rekla je.

Jučerašnji prosvjed nije shvatila osobno i nije se osjećala prozvanom.

“Da su me zvali, ja bih došla. Ja se ne skrivam, o svemu otvoreno govorim. Argumentima i činjenicama se mogu na sve referirati. Doktorica Bolanča je to jutro, nakon tri tjedna bolovanja, došla na posao, arogantno došla na vrata moje sobe, naslonila se na štok i odbila odraditi deset onkoloških pacijenata. Ne znam koji je bio razlog, samo je rekla: ‘Neću’. Mislim da oni precjenjuju svoje vrijeme da mogu stalno raditi. Puno ih radi i u privatnim klinikama”, komentirala je Zadravec.

Zalaže se da se zakonski regulira da liječnici koji rade u javnim bolnicama ne mogu raditi i u privatnim klinikama.

Izvor: tportal.hr/Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Izvorni autor: Z. K.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.