ZAGREB: PIJANI “TRAŽITELJI AZILA” DIVLJALI PO IMPORTANNEU, PA ONDA JEDAN – UGRIZAO POLICAJCA!

03.06.2020. 13:28:00

Dvojica tražitelja azila sinoć su oko 21 sat u centru Zagreba pravili nered i divljali po pothodniku Importanne centra. Zbog incidenta je odmah intervenirala policija koja je dvojicu stranaca uhitila i odvela u policijsku postaju. Obradom je utvrđeno da je riječ o 34-godišnjem državljaninu Alžira i njegovom maloljetnom prijatelju iz Libije koji su tijekom večeri u vidno alkoholiziranom stanju narušavali javni red i mir. Alkotest su, kažu iz PU zagrebačke, obojica odbila, a od ranije su imali na tijelu više ozljeda pa je to bio dodatni motiv da se temeljito istraže okolnosti koje su dovele do njihova divljanja pred građanima.

– Obojica se dovode u svezu s počinjenjem više kaznenih djela. Maloljetnik je i u službenim prostorijama dalje nastavio s narušavanjem javnog reda i mira, te je pružao aktivni otpor i pokušavao se udaljiti iz postaje pa su policijski službenici nad njim uporabili sredstva prisile – otkrivaju još iz zagrebačke policije.

Koliki su postotak alkohola u krvi imali nije poznato jer osumnjičeni su odbili pristupiti alkotestu. Uz to, obojica se dovode u svezu s počinjenjem više kaznenih djela pa su dovedeni u službene prostorije policije. No, drama tek tu počinje.

Naime, maloljetnik i u službenim prostorijama nastavlja s narušavanjem javnog reda i mira, pruža aktivni otpor, a pokušao je čak i pobjeći iz postaje nakon čega su policijski službenici nad njim uporabili sredstva prisile, tjelesnu snagu i sredstva za vezivanje, javlja PUZ.

U sljedećem trenutku, maloljetnik grize policajca pa ničim izazvan, udarcem razbija staklenu stjenku vrata. Kolima hitne medicinske pomoći prevezen je u Klaićevu bolnicu gdje mu je sanirana posjekotina, a policijskom službeniku pružena je pomoć u KBC Sestre milosrdnice.

Kriminalističko istraživanje je u tijeku, zaključuju iz PUZ-a.

Izvor: Priznajem.hr/PDN

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.