Zagrebačka policija prijavila desetorku za krijumčarenje migranata

08.04.2021. 16:10:00

Zagrebačka policija prijavila je desetero hrvatskih državljana koji se sumnjiče da su od listopada 2020. do 1. ožujka u 12 navrata iz BiH u Hrvatsku prokrijumčarili najmanje 77 ilegalnih migranata, a iz Hrvatske u Sloveniju najmanje 16 migranata.

Policijska uprava zagrebačka (PUZ) je precizirala da je nakon opsežnog kriminalističkog istraživanja, provedenog u suradnji s međimurskom, varaždinskom i primorsko-goranskom policijom i u koordinaciji s Uskokom, prijavila devet hrvatskih državljana starosti između 22 i 42 godine te 31-godišnju hrvatsku državljanku.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da su članovi zločinačkog udruženja unajmljivali razna osobna i teretna vozila u rent-a-car poslovnicama širom Hrvatske, nakon čega bi angažirali vozače čija je zadaća bila na prethodno dogovorenoj lokaciji preuzeti ilegalne migrante i prevesti ih do dogovorenog mjesta.

Cijena ilegalnog prebacivanja migranata iz BiH u Sloveniju je iznosila nekoliko tisuća eura po migrantu, dok je ilegalan prijevoz kroz Hrvatsku od granice s BiH do granice sa Slovenijom iznosio više stotina eura, dodala je policija.

Policija je nadodala da je pretragama kod osumnjičenih pronađeno i privremeno oduzeto više mobitela, memorijskih kartica i računala, teleskopskih palica, preciznih vaga, manja količina droge, novac tedokumentacija o isplatama novca i najmu vozila.

PUZ je priopćio da je osmero osumjičenika privedeno pritvorskom nadzorniku, dok se jedna osoba od ranije već nalazi u istražnom zatvoru, a za jednom osobom se još uvijek traga.

Izvor: HRT

Izvorni autor: HRT/foto: Ivica Galović/Pixsell

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.