Zajednica branitelja HDZ-a „Gojko Šušak“: Milanović privatizira Hrvatsku vojsku

30.10.2021. 10:32:00

Zajednica branitelja HDZ-a „Gojko Šušak“ reagirala je u petak na nedopuštanje obraćanja ministra obrane Banožića ročnicima u Požegi, ocijenivši kako predsjednik RH Milanović ‘svojim ispadima krši Zakon o obrani, pripisuje si ovlasti koje nema i privatizira Hrvatsku vojsku’.

Nakon svečanosti prisege nove generacije dobrovoljnih ročnika u Požegi ranije danas, predsjednik Zoran Milanović je novinarima izjavio kako je on zapovjedio načelniku Glavnog stožera OS RH Robertu Hranju da ne dopusti ministru obrane Mariju Banožiću obraćanje na svečanosti u vojarni.

Reagirajući na takvo Milanovićevo postupanje iz Zajednice branitelja HDZ-a „Gojko Šušak“ večeras su priopćili da predsjednik Milanović “svojim opetovanim ispadima krši Zakon o obrani i pripisuje si ovlasti koje nema i za koje nije biran”.

Dodaju kako “njegovi očajnički pokušaji da privatizira Hrvatsku vojsku za svoje dnevno političke svrhe, postaju već i besprizorni”.

Ugrožavanje nacionalne sigurnosti države

“Zajednica branitelja ‘Gojko Šušak’ ovaj neviđeni čin uzurpiranja Hrvatske vojske mimo zakona, kao i nedavnu najavu da će blokirati sve na što ima utjecaja u državi, drži vrhuncem licemjerstva i nezabilježenim primjerom ugrožavanja nacionalne sigurnosti države”, navodi se u priopćenju.

Ističu da je Milanović “pritiscima tražio kršenje Zakona o obrani i promaknuća mimo reda, čime je urušio dostojanstvo pobjedničke Hrvatske vojske i njezinih časnica i časnika. Funkcioniranje sustava te obavljanje misije i zadaće Hrvatske vojske u skladu s Ustavom i zakonom, moraju biti iznad osobnog ega, sitnih interesa ili kako je to Predsjednik Republike rekao ‘zbog mira u kući’ “, zaključuje se u priopćenju koje je potpisao predsjednik Zajednice Miljenko Filipović.

Ujedno Zajednica branitelja HDZ-a „Gojko Šušak“ iskazala je punu potporu ministru obrane Mariju Banožiću, a predsjednika Republike Zorana Milanovića pozvala je da se “vrati u okvire zakona i Ustava”.

(Hina)

Izvor: Priznajem.hr/PDN/Foto:HINA/ Ured predsjednika Republike Hrvatske/ Marko Beljan/ ml

Izvorni autor: Priznajem.hr/HINA

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.