Zamjenik zapovjednika pukovnije "AZOV" uputio je snažnu poruku javnosti

27.03.2022. 16:05:00

Kao i kod svakog geopolitičkog sukoba, tako i kod ovog Rusko-Ukrajinskog rata, velik broj dezinformacija preplavi medijski prostor i obiđe svijet. Razne neprofitne novinske organizacije   usmjerene su  na borbu protiv dezinformacija i lažnih informacija o ratu u Ukrajini.  

U nadi   što vjerodostojnijeg  informiranja  o ratnim zbivanjima u Ukrajini  stupili smo u kontakt sa nekolicinom osoba, koji zbog svoje osobne sigurnosti žele ostati anonimni, a koji nam pribavljaju  i dostavljaju necenzurirane  podatke sa terena.

Shodno tome, od naših  neovisnih izvora iz Ukrajine zaprimili smo  poruku zamjenika zapovjednika pukovnije „AZOV“ koju vam prenosimo u cijelosti:

Poruka zamjenika zapovjednika pukovnije "AZOV" Kalina:

 

Apeliram na zapadne prijatelje i one Ruse koji mogu razmišljati. Borimo se protiv ratnih zločinaca koji svaki dan ubijaju stotine Ukrajinaca. Onih koji su ubili tisuće žena i djece u Mariupolju.

Borimo se protiv onih koji su oborili malezijski Boeing, onih koji su zauzeli Krim i dio Donjecke i Luganske oblasti.

Naša vojska u lipnju 2014. nije dopustila okupaciju Mariupolja. To su vojnici koji su nakon granatiranja mikrookrug Vostočni u Mariupolju, po cijenu života, krenuli u napad... odbacio neprijateljsko topništvo, nakon čega više nitko nije pucao na civile. Do 24. veljače 2022.

Morate razumjeti što je Azov.

Riječ je o muškarcima koji su se u ogromnoj većini uhvatili za oružje jer su nas Rusi napali.

Znajte da se u redovima Azova bore borci s amputiranim nogama - na protezama, s četiri rane... Na njih same, poput Mariupolja, pucali su   okupatori, ali su živi, puni ljubavi prema slobodi.

Domoljublje je kad voliš svoju majku više nego bližnjega.

To je kad voliš svoju zemlju više od one koja ima najbolju žetvu. Kad su tvoji ljudi najbolji na svijetu za tebe. Kad braniš svoju zemlju umjesto da napadaš druge.

Naša vojska nikada nije izvršila invaziju na Gruziju, Čečeniju, Pridnjestrovlje, Siriju...

Nikada nismo pokušavali otimati tuđe zemlje, ali moramo se suprotstaviti pravim nacistima 21. stoljeća – Rusima.

Ne samo Putin. Priznaj. Nije on taj koji upravlja avionima koji baca bombe na bolnice, nije on taj koji uništava stambene zgrade, skrivajući žive ljude.

To čine ruski vojnici uz prešutni pristanak cijele Rusije. Pristanak na zapljenu, uništavanje, silovanje, ubijanje...

Volio bih da prije ili kasnije svi ti momci koji se sada bore za Ukrajinu mogu reći "Bok, roditelji", "Bok, draga", "Kako ste, djeco? Sada ste potpuno sigurni, dragi moji!".

I ove riječi će postati istinite samo ako shvatite tko je neprijatelj. I vaša borba da ne budete umiješana u ovaj zločin.

Molim vas da ne brkate pojmove domoljublja i nacizma!

Izvor: PDN/Foto:Screenshot Ukrajina danas

Izvorni autor: Krešimir Cestar

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.