Zapalila se koča u šibenskom akvatoriju, tročlana posada broda skakala je u more

05.06.2021. 21:04:00

Na teren su izašli vatrogasci, policija i Lučka kapetanija. Ranije toga dana gorio je i gliser ispred plaže Dražica na Krku zapalio. Čula se i snažna detonacija

Veliki požar danas je izbio na koči na pučini šibenskog akvatorija, a događaj je potvrdila i policija za Morski.hr.

– Požar je izbio na brodu u teritorijalnim vodama Republike Hrvatske, u rubnom području između Šibensko-kninske i Splitsko-dalmatinske županije – potvrdili su iz policije. 

24sata
Koču su prvo počeli gasiti sami članovi posade | Foto: morski.hr

Kako neslužbeno doznaje Morski.hr, radi se o ribarskom brodu Lokarda koji je svoju poziciju posljednji put očitovao prije dva sata 11 Nm južno od otoka Žirja.

– Dojavu za požar smo dobili 13.36 sati. Članovi posade su prešli na drugu ribaricu i srećom, ljudski životi nisu ugroženi – potvrdio je voditelj smjene OKC u PU Šibensko-kninskoj. Na teren su izašli i vatrogasci, Lučka kapetanija i policija.

24sata
Foto: morski.hr

Prema informacijama portala, s broda Lučke kapetanije započeli su s gašenjem, ali su morali odstupiti zbog velike vrućine i činjenice da na brodu ima plinskih boca.

Prema prvim informacijama, tročlana posada pokušala je izgasiti požar, ali nisu uspjeli u tome. Potrošiti su protupožarne aparate i skočili u more. U blizini je bio ribarski brod Strelica, koji ih je naposljetku spasio.

Ovo je druga havarija na moru danas. Podsjetimo, nešto iza podneva ispred plaže Dražica na Krku zapalio se veći gliser. Kakosu nam javili čitatelji, čula se snažna detonacija u jednom trenutku, a ubrzo su se okolni brodovi odmaknuli. Smrad dima se proširio kroz cijeli grad, a nakon otprilike pola sata požar je ugašen.

24sata
I ispred Krka danas je gorio gliser

- Koliko znam, ozlijeđenih nema - rekao nam je zapovjednik JVP Krk Goran Grubišić. Kaže da su izašli s tri vozila i pet ljudi, a pomogao im je i Sea help te brodica Sveti Florijan iz marine Punat. 

Kaže kako su primirili požar te doteglili brod u kamp Politin gdje su dovršili gašenje broda.

Izvor: 24sata/ Foto: morski.hr

Izvorni autor: Ivan Hruškovec, Katarina Dimitrijević Hrnjkaš, Anamarija Burazer / 24sata

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.