Zapaljena zastava na spomen obilježju poginulim Vukovarcima na Kupreškom polju

11.11.2022. 08:21:00

U srijedu u 17 sati i 20 minuta u PP Kupres stigla je dojava kako je zapaljena zastava na spomen obilježju poginulim Vukovarcima na Kupreškom polju.

Nakon dojave djelatnici PP Kupres izišli su na lice mjesta gdje su pronašli ostatke zapaljene zastave hrvatskog naroda potom razbacane vijence koji su tu položeni za Dan oslobođenja Kupresa te razbijeno postolje za cvijeće u obliku križa. Operativni rad je u tijeku, a podataka o počinitelju ili više njih još uvijek nema. Po završetku operativnog rada znat će se više informacija.

Podsjetimo , ovo je još jedan u nizu napada na simbole i zastavu hrvatskog naroda u BiH, a spomenik poginulim Vukovarcima nalazi se uz magistralnu prometnicu M16, 2 km južnije od skretanja za Hotel Adria ski, javlja Radio Kupres.

Radio emisiju u kojoj je bio gost Zdravko Mioč, načelnik općine Kupres, a pripremila Mirjana Šimunović možete poslušati na ovom linku .

Izvor: rtv-hb.com/PDN/Foto:rtv-hb.com

Izvorni autor: rtv-hb.com

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.