ZARAŽENA KORONOM ŠETALA PSA NA LANIŠTU! O slučaju djevojke iz Novog Zagreba oglasila se policija

21.04.2020. 20:12:00

PODNESENA KAZNENA PRIJAVA

Na press konferenciji zagrebačkog stožera izvijestili su kako je deset osoba kršilo samoizolaciju, a među njima je i djevojka iz Novog Zagreba koja je zaražena koronavirusom o čijem se slučaju oglasila i zagrebačka policija.

“U Novom Zagrebu na Laništu, temeljem suradnje policije s građanima i provjeru na adresi, policijski službenici utvrdili su kako maloljetnica koja ima potvrđen virus Covid-19 uz određeno liječenje u kući te njen 52-godišnji otac koji ima izrečenu mjeru Covid-19– samoizolacija, krše donesene mjere. Unazad tjedan dana svakodnevno su izvodili psa u šetnju te je ona takvim ponašanjem svjesno dovela u opasnost od širenja i prenošenja zarazne bolesti ostale stanare i sugrađane. O svemu utvrđenom izvješteni su dežurni epidemiolog i sanitarni inspektor“, navode iz PU zagrebačke.

“Po dovršenom kriminalističkom istraživanju kaznena prijava protiv maloljetnice podnesena je Općinskom državnom odvjetništvu za mladež u Velikoj Gorici, a 52-godišnjak će zbog kršenja mjera samoizolacije biti sankcioniran od strane sanitarnog inspektora Državnog inspektorata”, dodaju.

Izvor: Dnevno.hr/Foto:ilustracija

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.