Zatvorena mreža krijumčara: PNUSKOK i USKOK razbili zločinačko udruženje za trgovinu drogom

03.07.2024. 12:31:00

Policijski nacionalni ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (PNUSKOK) – Služba Rijeka, u suradnji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (USKOK), uspješno je završio kriminalističko istraživanje nad četvoricom muškaraca osumnjičenih za zločinačko udruženje i neovlaštenu proizvodnju i promet drogama.

Sumnja se da je 57-godišnjak krajem travnja 2023. godine do početka srpnja 2024. godine, povezao ostale osumnjičene s ciljem ostvarivanja protupravne imovinske koristi. Prvoosumnjičeni je, protivno odredbama članka 3. Zakona o suzbijanju zlouporabe droga, na ilegalnom tržištu u Republici Sloveniji nabavljao veće količine kokaina, dok je za prijevoz u Republiku Hrvatsku bio zadužen drugoosumnjičeni.

Po dovozu kokaina u Hrvatsku, ovaj dvojac je drogu skrivao, miješao s punilima za povećanje mase te prepakirao u prostorima na području Istre. Za daljnju preprodaju tako pripremljenog kokaina, drugoosumnjičeni je, prema dogovoru s prvoosumnjičenim, uključio i ostalu dvojicu osumnjičenih.

Daljnjom istragom utvrđeno je da su osumnjičenici u više navrata kokain prodali različitim osobama na području Istre, čime su ostvarili protupravnu korist u iznosu od najmanje 31.038,30 eura. Policijski službenici su, na temelju naloga suda, obavili pretragu prostora koje su koristili osumnjičeni, te su pronašli manju količinu kokaina, novac, vatreno oružje i vagu. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, osumnjičenici su uz kaznenu prijavu predani pritvorskom nadzorniku.

Izvor: Dnevno.hr

Izvor: Dnevno.hr/Foto:Ilustracija/policija

Izvorni autor: PDN/Dnevno.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.