Zavadlav opet šokirao: ‘Talijanski? Momci su nešto krivo shvatili. Pa ja ne znam talijanski!‘

17.03.2023. 20:44:00

Otprilike sat vremena trajalo je ponovljeno suđenje Filipu Zavadlavu za tri teška ubojstva

Otprilike sat vremena trajalo je danas ponovljeno suđenje Filipu Zavadlavu za tri teška ubojstva početkom siječnja 2020. godine, javlja Slobodna Dalmacija.

Zavadlav se nakon pročitane optužnice od strane zamjeni ŽDO-a Mire Dolić očitovao da nije kriv i da će obranu dati na kraju postupka, prenosi Priznajem.hr.

Dakle, cijelo je vrijeme govorio na hrvatskom jeziku, a prije njegovog očitovanja tim vještaka iz Klinike za psihijatriju “Vrapče” u Zagrebu sudu je potvrdio svoje vještačenje u kojem stoji da je Zavadlav raspravno sposoban i da može bez problema pratiti tijek suđenja.

Vještaci su još, među ostalim, naveli u svom vještvu da se njegovo govorenje na talijanskom jeziku na prošloj raspravi, može shvatiti kao obrambeni mehanizam kojim želi doći u centar pažnje.

Međutim, Zavadlav je nakon toga postavio pitanje kako vještaci znaju da je on pričao na talijanskom jeziku: “Iz citata dijela vještva kojeg je ekipa napravila ispada da su momci nešto krivo shvatili. Pa ja ne znam talijanski! Otkud bih ja uopće znao govoriti talijanski?!”, čudio se Zavadlav.

Danas su kao svjedoci bili pozvani njegov otac Ante i brat Stanislav, no obojica su iskoristila zakonsku blagodat nesvjedočenja s obzirom da su bliski članovi obitelji. Suđenje se nastavlja u ponedjeljak.

I sutkinja je konstatirala u prilog Zavadlavovoj raspravnoj sposobnosti, da je, uz ostalo, kazao da je pročitao Kazneni zakon i Zakon o kaznenom postupku, što dovoljno govori o njegovoj upućenosti u prava, piše Jutarnji.

Izvor: Priznajem.hr/PDN/Foto:video screenshot/Dnevnik.hr

Izvorni autor: PDN/Priznajem.hr/Slobodna Dalmacija/Jutarnji list

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.