Zavadlav opet u Splitu: Čuvali su ga policajci u pancirkama

06.02.2020. 16:27:00

Ročište se odvilo uz velike mjere osiguranja. Pred uredom suca stražarili su policajci s pancirkama. Filipa Zavaldava pregledala je psihijatrica i utvrdila da je raspravno sposoban

Filip Zavadlav, osumnjičenik za trostruko ubojstvo u Splitu, doveden je u četvrtak iz Zagreba u splitski Županijski sud na dokazno ročište na kojem su se pojavili i njegov otac i brat. Kako javlja Dalmatinski portal, obojica su iskoristili svoju privilegiju i nisu dali iskaz. 

Ročište se odvilo uz velike mjere osiguranja. Pred uredom suca stražarili su policajci s pancirkama. Filipa Zavaldava pregledala je psihijatrica i utvrdila da je raspravno sposoban. 

Kako javlja Dalmatinski, Zavadlav je djelovao opušteno na sudu, a sudac mu je produljio istražni zatvor za još dva mjeseca. Dokazno je ročište bilo zakazano i prije dva tjedna, no odgođeno je jer je dan ranije napadnut Filipov brat. 

Podsjetimo, Zavadlav nakon uhićenja nije dao iznosio obranu jer je bio raspravno nesposoban. Tada su ga otpremili u zatvorsku bolnicu u Zagreb. 

Izvor: 24sata

Izvorni autor: Tina Ozmec-Ban

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.