Zavadlav priča sutkinji na talijanskom i vadi čokoladu. Policajci ga upozoravaju

30.01.2023. 10:50:00

POSLALI GA NA PSIHIJATRIJU

Sutkinja ga je upozorila da koristimo hrvatski i latinicu i da je to prema važećim zakonima, no Zavadlav ju je ignorirao. Novom odvjetniku mahao je čokoladom i nije htio odgovoriti je li razumio optužnicu

U Splitu je počelo ponovljeno suđenje Filipu Zavadlavu, kojem je sud ukinio presudu od 40 godina za trostruko ubojstvo i vratio sve na početak. Zavadlav je na prvom ročištu ponovljenog suđenja odbio odgovarati na hrvatskom, na sva pitanja sutkinje Višnje Strinić odgovarao je na talijanskom jeziku. Sutkinja ga je upozorila da koristimo hrvatski i latinicu i da je to prema važećim zakonima, no Zavadlav nije reagirao. Nije potvrdio da su točni podaci o njemu niti je želio potvrditi da je razumio izmijenjenu optužnicu. Sutkinja je odgodila ročište i poslala ga na psihijatrijsko vještačenje u Vrapče kako bi se utvrdilo je li uopće sposoban na raspravu, piše 24sata.

Mahao čokoladom, policajci ga upozorili

Nije tu bio kraj cirkusa koji je izvodio Zavadlav, koji je na ročište došao u bijelom odijelu, vidljivo mršaviji nego inače. Nakon što mu je Branko Šerić otkazao suradnju, Zavadlavu je dodjeljeno više različitih odvjetnika po službenoj dužnosti.

Sad ga zastupa odvjetnik Tadiša Milošević kojemu je pred kraj ročišta Zavadlav mahao vadeći iz ruksaka čokoladu od 300 grama koju mu je donio. 

Izvor: 24sata/Foto:video screenshot/24sata

Izvorni autor: PDN/24sata/Tina Jokić

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.